El context de crisi ha afectat la majoria de ports, però el de Tarragona és el que ha patit un descens més petit en el transport de mercaderies, segons una comparativa presentada per Andreu respecte els ports de Barcelona i Bilbao. Segons Andreu, les línies bàsiques del creixement i modernització d'aquesta infraestructura han d'anar en el sentit de diversificar les càrregues. En l'actualitat, el port depèn molt del transport dels productes petroquímics, dels cereals i del carbó. Una caiguda important del carbó com la que hi ha enguany en aquest producte afecta molt el moviment portuari. Però per diversificar, calen noves infraestructures.
En aquesta línia, el president del port ha detallat les noves infraestructures previstes com la ZAL (Zona d'activitats logístiques), situada a l'autovia de Tarragona a Salou i que ha d'ocupar 100 hectàrees, així com que des de fa uns mesos està en marxa l'ampliació del moll de la química amb una inversió de 70 milions d'euros. Però la infraestructura que ha aixecat més polseguera és l'arribada del tercer fil ferroviari amb un ample de via europeu (1,44 metres).
Això implicarà la construcció d'una estació intermodal amb els dos amples de via. Respecte a aquest tema, Andreu ha afirmat que "el tercer fil no es farà perquè ho hagi demanat el Port de Tarragona, sinó perquè ho demana el port de València i la factoria Ford d'Almussafes". De totes maneres el president del port creu que "el tercer fil ha de ser una solució provisional i que la definitiva passa pel desdoblament amb ample europeu de la via de Roda de Berà", que passa per Reus.
Per acabar, Andreu s'ha mostrat interessat en l'arribada de creuers al Port de Tarragona. "Creuers de menys de 2.000 passatgers i amb la possibilitat d'excursions a Barcelona". En aquest sentit, ha dit que s'estant fent gestions, amb discreció, per aconseguir aquest objectiu.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics