Dimecres, 09 d'Octubre de 2024

La CANC i veïns d'Ascó demanen a Indústria que desestimi el municipi pel cementiri nuclear

També demanen la implicació del Govern per la retirada

29 de Desembre de 2011, per ACN
  • Manifestació contra el cementiri nuclear

    ACN

El Ministeri d'Indústria va iniciar el procés per decidir la ubicació del cementiri nuclear en algun municipi de l'estat espanyol fa dos anys amb un procés que només deixava un mes de termini per als municipis que es volguessin presentar com a candidats.

Al seu dia la CANC i Veïns d'Ascó ja va denunciar que per decidir sobre una instal·lació amb un risc i una permanència tan elevada en el territori, no n'hi havia prou amb un mes de termini ni amb el fet que el procés deixés en mans d'un sol municipi la capacitat d'hipotecar el conjunt del territori. Aquestes entitats apunten que com s'ha demostrat la urgència no era tanta, ja que a hores d'ara no hi ha cap decisió comunicada.

Durant tot aquest temps el territori s'ha anat posicionant clarament en contra d'aquesta instal·lació al municipi d'Ascó. A dia d'avui, a Catalunya han aprovat mocions i resolucions en contra del cementiri un total de 151 ajuntaments, 12 consells comarcals, les Diputacions de Tarragona i Lleida, i el Parlament de Catalunya (fins a tres vegades, 2008, 2010, i 2011).

Dels 13 municipis que formen part de l'àrea nuclear d'Ascó, i que són socis de l'AMAC, 8 (Flix, Móra d'Ebre, La Torre de l'Espanyol, La Palma d'Ebre, La Fatarella, Corbera d'Ebre, La Figuera, i El Molar) han aprovat mocions en contra del cementiri nuclear, i Vinebre, el municipi més proper a Ascó i únic que ha realitzat una consulta popular, ha dit no al cementiri nuclear amb un 90% dels vots.

La CANC recorda que les Cambres de Comerç de Tortosa, Tarragona i Valls s'hi han posicionat en contra, com també més de 500 membres de la comunitat universitària de la Universitat Rovira i Virgili, més de 200 entitats i associacions socials, polítiques i econòmiques.

Al parer d'aquestes entitats, aquests posicionaments contraris demostren l'ampli rebuig territorial, social, polític, econòmic i institucional del cementiri nuclear, així com l'aïllament de la candidatura d'Ascó, ja que cap ajuntament, ni consell comarcal, ni cap entitat social o econòmica li dóna suport.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges