Divendres, 06 de Setembre de 2024

El marisc serà un any més el gran protagonista del sopar de Cap d'Any

Malgrat que els preus han baixat respecte al Nadal, els peixaters lamenten un descens important de les vendes

31 de Desembre de 2011, per ACN
  • El peix i el marisc, aliments predominants a al sopar de Cap d'Any

    ACN

El volum de compradors al mercat de Santa Caterina de Barcelona aquest divendres no diferia gaire del d'un inici de cap de setmana normal. I és que la crisi econòmica es nota, i molt, segons els paradistes. De fet, reconeixen que les vendes enguany seran iguals o lleugerament superiors a les de l'any passat, considerat un dels més fluixos que es recorden. Amb tot, els catalans faran un esforç i apostaran un any més pel peix i, sobretot el marisc, pel sopar de Cap d'Any.

Desprès d'una pujada de preus significativa els dies de Nadal, en vista a la nit de Cap d'Any els preus s'han moderat una mica. D'aquesta manera, el lluç, per exemple, està dos euros per sota que fa tot just una setmana. Per contra, el preu del marisc, el gran protagonista aquests dies, es mantindrà força igual. Segons els paradistes, els productes més demandats seran la llagosta, el llamàntol, les gambes, o les navalles.

Per les butxaques més ajustades, el marisc i el peix congelat serà una bona alternativa per qualitat i per preu. En aquest sentit, per exemple, el preu de la boca negre ha passat en un any dels 90 als 60 euros. I la gamba grossa, de 30 euros la caixa de dos quilos, a 20 euros. A més, l'escassetat d'algunes espècies fa que en ocasions només es puguin consumir congelades el que aquests dies afavorirà el volum de vendes.

Els venedors també reconeixen que els àpats per Cap d'Any són molt diferents als de Nadal i que això ho noten molt en el tipus de productes que es demanden. I és que asseguren que, majoritàriament, en vista al darrer sopar de l'any la gent aposta per comprar "capricis" per fer tastets i entrar el menys possible a la cuina. Tot el contrari que per les festes de Nadal on els àpats són més elaborats i el peix, els canelons, els guisats, l'escudella i la carn d'olla, són els grans protagonistes.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics