És habitual que la Simfònica sigui visible en els actes festius de la ciutat. Tanmateix, ha destacat per convidar recentment directors de prestigi de l'escena internacional. La Fundació Privada Reddis ha col·laborat en diversos projectes, fent possible que el belga Bert Appermont pogués assajar amb la banda i participés en el concert de Santa Cecília, el novembre de 2012, o amb la presència del veneçolà Jesús Ignacio Pérez Perazzo, dirigint una simfonia amb els reusencs i la Unió Musical de Tarragona.
Actualment, setanta-cinc músics, amb edats compreses entre els dotze i els trenta anys, són els integrants d'aquesta formació. Va ser al 2007 quan dos joves de l'Escola i Conservatori de Música reusenc van fer un viatge que els va motivar a impulsar per la ciutat una banda simfònica. S'hi van sumar alumnes de la banda del Conservatori, dirigida pel propi Reverté, i altres alumnes que ja havien abandonat el centre. L'Escola Pare Manyanet és l'escenari dels assajos, cada divendres, i un dissabte al mes.
Explica Reverté que "encara hi ha percepció de banda entesa com la que surt al carrer i que només fa cercaviles". "Poc a poc, això va canviant, hem impulsat un festival de bandes -Reus a quatre bandes-, amb la participació d'altres formacions del territori i d'altres indrets".
En l'horitzó de l'entitat hi ha la possibilitat de formar part del VIII Certamen de Bandes de Música Vila de la Sénia que tindrà lloc l'abril de 2014.Com s'imagina la banda, d'aquí a deu anys? "Sent un referent cultural la ciutat i amb més músics que vinguin a tocar amb nosaltres, que a dia d'avui ja mostren el seu interès", afirma el director, natural de Sant Carles de la Ràpita.
Aquest reportatge rep la col·laboració de la Fundació Privada Reddis
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics