L'eina, posada en marxa el desembre de 2011, permet segmentar les notícies per temàtiques i tipus de notícia, però també per territoris de Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i Andorra amb l'objectiu de facilitar als periodistes la tasca de trobar informació local i d'interès pel seu mitjà.
Per temàtiques, les categories són: dansa, folklore viu, llengua i literatura, música, teatre i cinema, presentacions, fires i cursos i altres esdeveniments. L'eina també permet fer una cerca en funció del tipus de notícia, on es poden trobar entrevistes, notícies d'actualitat, opinió, reportatges i notes de premsa.
El coordinador de l'Ens de Comunicació Associativa, Joan Ramon Gordo, ha explicat que el Banc pretén ser una eina d'ús "cooperatiu", en la mesura que són els propis mitjans els qui també poden aportar una informació que sigui compartida per la resta, per afavorir la difusió de les activitats de la cultura popular catalana, de forma "accessible, directa i a l'abast de tots".
Originàriament, però, cada ens redacta les seves notícies, produeix els talls de veu, les fotos o els vídeos i l'ACPG s'encarrega d'elaborar la informació pels mitjans de comunicació. La informació és oberta a mitjans escrits en paper o digital, ràdios i televisions perquè se la puguin descarregar amb l'objectiu, segons Gordo, "de facilitar-los la feina".
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics