Dos anys després de l’èxit que va assolir L’avi que es va escapar per la finestra, molts lectors no han volgut deixar passar l’oportunitat d’interessar-se per la història de Nombeko, una noia d’origen humil i geni dels números que la duu a conèixer el primer ministre i rei suec.
Altres, però, han preferit demanar un desig. Concretament, de xocolata, títol que dóna nom a l’obra de la mataronina Caire Santos, i que planteja un recorregut per la història d’aquest plaer. D’altres, senzillament, s’han deixat endur per l’Eufòria de Xavier Bosch, en un nou cas del periodista Dani Santana. Marta Rojals, amb L’altra, i Martí Gironell, amb El primer heroi, han estat altres autors que han convençut a molts dels aplegats a la plaça del Mercadal.
Llaços culinaris
Llibres, per a tots els gustos. Els autors locals han assaborit l’èxit amb alguns títols que no han passat desapercebuts. En el rànquing de vendes, La Cuinera, de Coia Valls, una obra que narra la història d’una dona del segle XVIII que emigra del Perú per obrir-se pas a Barcelona amb un quadern de receptes. Qui sap si en aquest quadern hi havia escrita la recepta de l’èxit de Marta Magrinyà, que ha seduït un bon grapat de lectors amb una història situada al Reus del 1947, quan un desconegut arriba a la ciutat provocant terribles sospites.
De Prim a Plim, un recull dels articles del periodista Josep Baiges al seu Món de Reus, relacionats amb el General i la típica beguda, també han entusiasmat molts compradors. Segons han explicat des de la llibreria Gaudí, enguany ha crescut el nombre d’autors locals que han editat un llibre mitjançant una editorial, en detriment de l’autoedició.
El ratolí i el Foraster
Les col·leccions han triomfat en el capítol de vendes de literatura infantil. D’una banda, les històries del ratolí-director de diari Geronimo Stylton, que han derivat en sèrie de dibuixos animats, i de l’altra, la visita al Parc dels Dinosaures de la Pepa, la porqueta. També han tingut repercussió Sant Jordi i el Drac, d’Anna Canyelles, i el llibre de Carlota Cirera El Bloc de Sant Jordi. Quant als autors dels (mal)anomenats ‘mediàtics’, cal ressaltar els periples d'El Foraster de Quim Masferrer, els peculiars consells del radiofònic Quim Morales Com ser un bon català, així com les obres de la presentadora Sandra Barneda, Reir al Viento, i Christian Gálvez, Matar a Leonardo Da Vinci.
Finalment, l’àmplia oferta de llibres sobre temàtica sobiranista no s’ha traduït substancialment en vendes, si bé cal ressaltar la darrera obra del periodista Jaume Barberà, 9N2014, la continuació de S’ha acabat el bròquil.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics