Dissabte, 23 de Gener de 2021

Les festes dels barris de Reus. Quin goig!

29 de Juliol de 2013, per Valentín Rodríguez

És una constant en els meus articles destacar el treball diari de les associacions de veïns, la tasca moltes vegades anònima i poc reconeguda dels seus dirigents i el grau de compromís d'aquests amb els seus barris, en la defensa dels seus interessos, el treball en la millora dels carrers i places, en l'atenció als més grans i també als més petits i un llarg etcètera d'actuacions i activitats que estalvio al lector. Són moltes les hores dedicades, molts mals de caps i alguna que altra rabieta en veure que les coses no surten com ens agradaria. Gràcies a tota aquesta gent Reus avança, Reus és una gran ciutat. M'agradaria que aquesta primera valoració sigui considerada com això, la principal i més important tasca de les associacions de veïns.

Però l'actualitat ens porta a parlar de les festes dels barris. Hem arribat a l'equador de l'estiu i ja s'han celebrat la major part d'elles. D'entrada ja ho dic amb tota netedat: és impossible resumir en una paraula el conjunt de sensacions que durant aquestes setmanes hem viscut. Hem rigut amb les actuacions  improvisades, hem cantat, ballat i actuat; els més petits s'han fet fotos i han gaudit d'En Campi i els més grans ens han captivat amb la seva experiència i saviesa; hem compartit menjar i beguda amb persones fins ara desconegudes; hem explicat complicitats, compartit somnis i il·lusions; hem dissenyat un Reus millor, recuperat projecte oblidats als calaixos i sobretot, ens hem imaginat un futur en comú. Un futur on la família del moviment veïnal, on els veïns i veïns son els protagonistes, on totes aquestes persones que hem anant coneixent, i son moltes, tenen la paraula. Una societat forta farà una ciutat forta, i un moviment veïnal com el de Reus, fort, unit i amb il·lusió farà de la nostra una gran ciutat.

I tot això en un clima de convivència, de participació, de germanor, amb milers de persones prenent els carrers i places sense el més mínim incident. Si les festes són un mirall de l'activitat que durant tot l'any es fa la imatge és nítida, bella i amable.  És la imatge d'unes entitats, també, que han estat capaces de fer front a la crisi i a les retallades, que amb menys recursos han aconseguit il·lusionar els seus veïns i fer de les seves festes veritables punts de trobada.

Haig de confessar que escrivint aquestes línies, aquest dilluns, després d'un cap de setmana intens, estic molt, però que molt content. Content de les entitats que formen part de la Federació, content de la seva tasca, content amb la gent que hi està al capdavant, content de copsar personalment la força que transmeten, content i orgullós de forma part d'aquesta família. Ho hem de tenir clar, som 'collonuts', som els millors. La nostra unió és la nostra força. Quin orgull. Quin goig!

Valentín Rodríguez és president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

gerardo dalmau  30 de Juliol de 2013

respetan todas las AAVV la legislacion, y desde que fecha.

Es conegut el comentari que moltes o algunes AAVV fins fa poc no complien la legislacio que estan obligades, pero rebien subencions i tractes de favor, com es posible que no surti a la palestre totes aquestes artimañes de rapida regularitzacio a la normativa, y com es posible que subencionesin a institucion que no complien la minima norma aplicable que es la de complir la legislacio. SEMORE SEGONS COMENTARIS QUE ULTIMAMEN ESTAN EN BOCA DE TOT ASOCIACIONISME QUE RESPECTA LA LEGISLACIO.

Jordi C  30 de Juliol de 2013

Federacio?

Que yo sepa hay algunos barrios que no estan federados, suponemos que estos no estan integrados en su orgullo no?
Personalmente mi barrio si lo esta pero tengo familiares de otros barrios que no estan y para usted y el equipo del govierno no existen o no tienen im portancia,como vecina de Reus creo que se tendrian de tener a todos los barrios por igual, el Campi para todos los niños no solo los federados.
Los barrios unidos dice?
El primero en separarlos es usted que no los trata igual.
Pedimos una union de barrios diferente a la que hay y si es sin ustede delante mejor.

Reportatges