Dimarts, 21 de Maig de 2024

Divorci a Reus

17 de Juliol de 2020, per Andreu Martín

Quan s'ha complert un any de la constitució del nou ajuntament és moment de fer balanç, tant de la nostra tasca com a principal grup de l'oposició, amb 6 regidors, com també de la gestió del govern.

Ningú no podia imaginar que les coses anirien com han anat i, si bé és cert que la Covid-19 ha trencat dinàmiques i que l'impacte de la pandèmia ha obligat a modificar molts plantejaments, el tarannà del govern no ha millorat respecte al mandat anterior. La reedició del pacte de JuntsxCat, ERC i Ara Reus segueix amb la mateixa gestió grisa, poc ambiciosa i amb una nul·la visió i capacitat per transformar la ciutat i aportar solucions reals als problemes de la gent.

Les majories no són gens bones quan qui les integra no té cap intenció de posar les persones al centre de la seva acció política. En aquest any, hem constatat un divorci del govern amb la ciutadania com mai s'havia vist a Reus. L'equip de Pellicer no escolta, no fa un plantejament participat ni amb l'oposició ni amb la ciutadania. Viu aïllat al seu món i la situació és insostenible. La visió de la ciutat (irreal) que té el govern i de la seva 'bona gestió' (fictícia) dista, i molt, de la visió que tenen la majoria de reusencs i reusenques. I aquest cisma queda demostrat amb qüestions com ara el rebuig al tancament del marcat del Carrilet, el malestar a diferents barris, especialment el de la Sardana, les constants queixes per la brutícia, o la plataforma del Nucli Antic, nascuda recentment per fomentar la participació ciutadana en la definició de l'urbanisme. Les discrepàncies de com enguany s'ha celebrat la Festa Major de Sant Pere són la cirereta del pastís. 

És per tot això que exercim un control rigorós, sensat i responsable de l'acció de govern, denunciant tot allò que no s'està fent bé. Però el PSC és un partit amb vocació de govern i, per tant, fem una oposició constructiva. El nostre paper és escoltar la gent, vehicular les seves necessitats i fer-les arribar al govern. No ens cansarem mai d'aportar propostes ni de donar suport a tot allò que suposi un benefici per a la ciutat, encara que sovint, amb el seu vot en contra a moltes iniciatives que plantegem al Ple, el govern veta propostes que podrien ser molt beneficioses pel comerç local, de l'educació pública, de la seguretat ciutadana, etc.

Aquí cal posar en valor la feina feta pel nostre partit, col·laborant amb el govern per desencallar una infraestructura important per a la ciutat i el conjunt del territori, com és el projecte de construcció del baixador de Bellisens. Ho vaig dir ara fa un any en el meu discurs al Ple d'investidura i ho repeteixo ara. Seguim compromesos a treballar per tirar endavant els nostres compromisos amb la ciutadania, per aconseguir una ciutat més igualitària i més justa.

La crisi del coronavirus requereix i seguirà requerint un esforç sense precedents d'actuació pública per reactivar la ciutat i perquè ningú no es quedi enrere. Des del primer moment els regidors i regidores del nostre grup municipal ens hem posat al costat del govern aportant mesures en l'àmbit social i de política fiscal per minimitzar els efectes de la pandèmia. El moment reclama lleialtat institucional, compromís, col·laboració, anar tots a una mentre no retornem a una relativa normalitat.

Així ho entén el PSC i així confiem que ho entengui el govern de la ciutat en el que queda de mandat que, sens dubte, haurà quedat molt tocat per aquesta crisi social i econòmica.

El PSC seguirà treballant per ser útil als reusencs i reusenques i vetllant pel seu màxim benestar.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Enric  18 de Juliol de 2020

Menos criticas

Si lo único que sabéis hacer es criticar más valdría que se quedarán en casa, cobrando el pastón que cobran hay que dar más el callo y criticar menos y si persiste la actitud que ustedes remarcan y no les dejan actuar, cierren el chiringuito , dimitan en bloque y que lo sigan haciendo todo ellos, no calienten el sillón por dinero

Reportatges