Diumenge, 29 de Novembre de 2020

El municipalisme, aliat estratègic del país

Fa unes setmanes vaig adquirir el repte de presidir l'Associació Catalana de Municipis i Comarques. Una funció que assumeixo amb la màxima responsabilitat possible i sent sabedor de la transcendència del món local en el context que estem vivint com a país. En tot cas, aquells que sentim els valors del municipalisme com a valors propis, som persones compromeses amb la millora del servei públic i del servei a les persones, independentment de les circumstàncies i del color polític.

El món local és l'eix vertebrador del nostre país. No podem entendre Catalunya sense la força del municipalisme i de tota aquella gent que treballa per al progrés col·lectiu i per al benestar de la ciutadania, les 24 hores dels 365 dies de l'any. El municipalisme és això, és vocació i servei públic amb majúscules, com ho saben bé tots els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores del país.

En aquest mandat haurem de seguir abordant els reptes i les necessitats dels nostres veïns i veïnes, però també transformar els nostres pobles i ciutats per al futur. L'emergència climàtica, la qualitat de vida o els canvis en el model productiu per garantir la prosperitat, són reptes que necessiten accions a curt, mig i llarg termini que des del municipalisme volem impulsar, pensant sempre amb la gent i en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marquen les Nacions Unides, l'Agenda 2030.

Aquest esperit d'avenç col·lectiu és el que em comprometo a traslladar a l'ACM. Creiem amb els valors del municipalisme i treballarem incansablement per aplicar-los a la gestió de l'entitat, sense mirar la mida del municipi, posant en valor l'equilibri territorial i estant al costat de les peticions dels alcaldes i alcaldesses, que en el fons són les necessitats dels seus veïns i veïnes.

Però més enllà de tot això, hem de copsar el municipalisme com a un aliat estratègic de Catalunya. Els alcaldes i alcaldesses sempre hem estat a l'altura de les circumstàncies, ja sigui des de la mobilització com també des de la implicació en la vertebració del nou país. Les principals lluites per la millora del benestar i la qualitat de vida, dels drets i les llibertats, i els anhels col·lectius, han nascut, han crescut i s'han desenvolupat a través del món local.

Els nostres carrers i places sempre han estat espais de llibertat, convivència, pacifisme, respecte i tolerància, però també de reivindicació i defensa de la voluntat popular. Ara venen dies amb els quals, des de la unitat d'acció i agafats de la mà de la ciutadania, haurem de tornar a sortir al carrer impregnats de l'esperit de l'1 d'octubre i emmirallats amb els valors del compromís, de la lleialtat i de la dignitat que ens han mostrat les persones preses i exiliades. Sent sabedors que clarament hem d'evitar una nova aplicació del 155 per preservar la projecció i la força de les institucions catalanes, i per poder complir els objectius que la ciutadania va establir al món local en les eleccions del 26 de maig.

En tot cas, un cop més, totes i tots hi tornarem a ser, per la llibertat!

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics