Dimarts, 23 d'Abril de 2024

Establir un fort vincle amb la Comunitat Educativa

18 de Gener de 2016, per Montserrat Masdeu

La participació i convivència en els centres educatius ens permet millorar l’educació i ens permet establir vincles forts amb la comunitat educativa. Aquests vincles són necessaris per tal que neixi un lligam i una aliança entre escola i família que són qui influeixen directament en el procés d’aprenentatge d’un infant.

La Regidoria d’Ensenyament de Cambrils a través de la FAPAC, la federació d’associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya, ha dut a terme un seguit de xerrades a les escoles en les quals s’hi han tractat temes relacionats amb l’educació, el desenvolupament dels fills,  les relacions de les famílies i les dificultats de la tasca educativa. El cicle de xerrades ha tingut l’objectiu d’orientar, assessorar i acompanyar a les famílies.

Aquestes xerrades han tingut punt i final amb la presència de l’escriptora i periodista Anna Manso, autora del llibre “La pitjor mare del món. El manual”. Un bon grup de famílies han assistit a la xerrada prenent nota dels consells d’una escriptora que s’ha implicat en aquesta feina d’assessorar i orientar en la tasca de fer de pares, usant sempre el sentit de l’humor per transmetre de la millor manera els consells a les famílies. Aquestes famílies cal felicitar-les per la seva implicació en activitats educatives.

És bo que les famílies participin de tot allò que se’ls ofereix ja que en part són elles, les famílies, les guies del procés d’aprenentatge de l’infant. Per aconseguir que aquest procés sigui un èxit, per aconseguir un èxit educatiu, és bàsic promoure la implicació i compromís de la família en el seguiment de l’evolució acadèmica i personal dels fills.  

Per la meva experència en d’àmbit educatiu puc afirmar que els pares que s’impliquen en l’educació dels seus fills, el procés d’aprenentatge avança notablement, i al revés, si s’allunyen i els pares en són absents, afavoreix al fracàs. L’important en educació no és ser, sinó ser-hi. Per aquest motiu crec que és imprescindible mantenir l’aliança entre escola i família.

Escola i família han de passar a ser un equip i mantenir mútuament una comunicació i col.laboració constant. Important que les AMPAs tornin a agafar força i siguin capaces d’impulsar iniciatives més enllà de les activitats extraescolars. Cal traslladar les propostes, potser aquelles que sorgeixen dels whatsaps de les famílies, i passin dins les aules. Seria bo assistir a totes les reunions on hi som i sou convocats per tal d’assolir un clima de cooperació i d’intercanvi d’idees. D’aquesta manera la comunitat educativa millora amb el nostre granet de sorra, amb la nostra idea o proposta o problema sorgit del dia a dia.

D’aquí la importàcia d’impulsar projectes com els que ha dut a terme la FAPAC per posar en valor la família dins l’escola.

Montserrat Masdeu és regidora d'Ensenyament i Polítiques Actives d'Ocupació de l'Ajuntament de Cambrils.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  18 de Gener de 2016

Caldria transferir l'experiència arreu del país!

Per què la pitjor mare? I els pares que poden dir i fer? Si es possible envieu-me el text o dieu-me com aconseguir-ho.