Dijous, 07 de Desembre de 2023

Exigim mesures immediates

08 d'Agost de 2016, per Òscar Peris

Cada cap de setmana milers de conductors queden atrapats a la carretera N-340, una de les vies amb més sinistralitat de tot l'Estat. Però ni els accidents ni els embussos no semblen haver despertat l'interès d'un govern de l'Estat que, no ho oblidem, és qui té la responsabilitat inversora en infraestructures. La partida pressupostària per a l'N-340 aquest 2016, 150.000 euros, diu exactament quin és el grau de prioritat que donen a una de les vies més transitades i que no ofereix cap altra alternativa que la del pagament.

Després d'anys de desídia per part del Ministeri de Foment, no podem esperar més. No podem restar impassibles mentre les inversions d'un nou pressupost estatal, si és que hi ha govern per poder-lo confeccionar, tornen a deixar de banda Catalunya. Mentre les inversions no arriben, i és evident que la cosa va per llarg, el territori ha decidit, hem decidit, dir prou. Exigim que el futur govern de Madrid apliqui mesures provisionals i urgents perquè, cada dia que passa sense aplicar-les, els conductors assumeixen un risc que va més enllà del que és intrínsec al fet de conduir. L'alternativa, a curt termini, és ben simple i la tenen a l'abast: aixecar peatges de l'AP-7 per a tots els trànsits, no només per als camions –a hores d'ara no ens conformem amb mitges tintes–. Només és qüestió de voluntat política. De fet, sempre ho és.

Però, com a govern, no ens val només posar un pedaç. Per això, a banda de reclamar –en espera, 200 dies després, de saber a qui hem de fer-ho exactament–, hem començat a treballar per definir el model de mobilitat que volem per a aquest país. Un model global de gestió de les vies d'alta capacitat que incorpori un pagament per ús que sigui equitatiu, solidari i sostenible en el conjunt del territori.

Trobar solucions als problemes actuals de l'N-340 no és només un compromís, sinó també una obligació d'aquest govern que, juntament amb els alcaldes del territori, ha decidit fer un front comú per exigir solucions. I perquè tot plegat no quedi en el terreny de les bones intencions i en un tall de carretera simbòlic a l'arc de Berà, hem constituït dos grups de treball: l'un a les Terres de l'Ebre i l'altre al Camp de Tarragona. Ens comprometem a fer un seguiment exhaustiu de la resposta que ens arribi des de Madrid i, a la vegada, a treballar intensament per definir el model de carreteres que volem per a la futura República Catalana.

Òscar Peris és el delegat del Govern de Catalunya al Camp de Tarragona.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Tocacojons de Reus  10 d'Agost de 2016

La red de carreteras de Cataluña....

Sr. Peris, vergüenza pura y dura es la que tiene con eso de la República Catalana, hace años (más de 20) que no iba a Igualada y por desgracia, ayer tuve que ir a un entierro. Por Monblanc, Sarral...Santa Coloma de Queralt, las mismas carreteras o peores, y eso que las tiene transferidas, es demencial su escrito... Ud. tendría que tener la valentía de escribir y decir lo que nos han robado sus gestores (políticos) catalanes con mi dinero, su dinero, despilfarrado sin más. Cállese y trabaje si es que lo ha hecho alguna vez para la sociedad plural catalana.

ep  08 d'Agost de 2016

este es el nivel

Evidentemente el problema existe en la N-340. Pero ni mucho menos toda la culpa es de "madrit" (termino inventado por el nacionalismo para sacudirse los problemas). Se olvida este señor que ,"madrit" (termino inventado) somos todos, y ellos, son los que viajan en AVE y se llevan las dietas para solucionar problemas. Por otra parte están diciendo a "madrit" (es decir, a ellos mismos) que les den la pasta y pasado mañana se olviden de ellos porque montan su chiringuito con la republica y las carreteras ya montadas. Por favor , esto no es serio, los ciudadanos no nos merecemos políticos tan mediocres.

J. A. Carricondo  08 d'Agost de 2016

Es pot fer millor i més evident!

Crec que enviar que enviar un extracte de totes les anomalies, incidents, accidents, nom de ferits i morts, perjudicis econòmics, moviments socials, queixes i altres, amb documentació i difusió a tots els estaments, institucions, governs europeus i mitjans de comunicació podria donar algun resultat més positiu i els canviaria la cara. És viable i possible fer-ho? No te cap cost que no es pugui assumir!

Reportatges