Divendres, 14 de Juny de 2024

La salut del nostre model sanitari local

23 de Novembre de 2016, per Noemí Llauradó

El Ple de Salut del proper dijous ens dona l'oportunitat d'explicar el nostre model sanitari local i l'immillorable benefici que aporta a la ciutat. L'Hospital Sant Joan de Reus, durant els més de 800 anys d'història, ha sigut l'eina amb la que l'Ajuntament ens ha permès gaudir d'una assistència sanitària de proximitat, al servei de la gent. Per aquest motiu, la població en té una bona valoració que ha generat un consens i cohesió ciutadana al voltant del seu Hospital.

El proper dijous es farà evident que, si posem el diàleg al centre de la nostra activitat, és possible crear consensos. Hem aconseguit impulsar un text per ser aprovat, que neix de la lleialtat a la ciutat, per sobre dels partidismes. Amb la finalitat de construir conjuntament, ens hem posat d'acord diferents grups municipals de l'oposició i el govern. Hem treballat per recuperar la visió de ciutat. I, això, ens satisfà especialment perquè aquesta ha estat la nostra voluntat des del principi, quan vam decidir fer el pas endavant d'encapçalar la regidoria de salut, aconseguir aglutinar majories.

L'Ajuntament de Reus, des l'àrea de Salut, en els darrers 25 anys, ha col·laborat molt activament a vertebrar el sistema assistencial i sanitari públic a la Catalunya Sud planificat per la Generalitat. Un sistema que provenia de la foscor del franquisme i que la Generalitat, una vegada traspassades les competències, va idear i convertir en un model d'assistència sanitària universal que és exemplar i pel qual se n'han interessat diversos països. Reus se'n pot sentir orgullosa de ser una part d'aquest engranatge i haver contribuït a la seva excel·lència.

Amb la voluntat d'actuar de manera conjunta i lleial, és necessari plasmar la voluntat política i línies estratègiques referents a l'Hospital i a la sanitat pública a Reus en un Pacte Municipal de Salut. Amb l'objectiu de reforçar el prestigi del nostre Hospital i en benefici de la població de Reus, una vegada passat el Ple monogràfic de Salut, hem de fer-ho possible.

Hem de bastir un Pacte que eixampli la seva base de suport i sigui el màxim participat, per tal que tothom se'l pugui fer seu.

Noemí Llauradó és regidora de Salut de l'Ajuntament de Reus.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Xollador  23 de Novembre de 2016

La sanitat publica ha de se de gestió totalment pública.

Qui vulgui la sanitat privada, que se la pagui.
La separació entre lo que es públic i lo que es privat ha de ser clara, si no es molt fàcil que es donin casos de corrupció, dels que no cal parla-ne ja que son molt coneguts a Reus.
No repetim aquest model, que ha resultat nefast per a la Hisenda de Reus, un dels ajuntaments més endeutats de l'estat.
La privatització de la nostra salut, per a beneficis econòmics d'ns quants no l'hem de permetre, ens hi va la nostra salut.

Reportatges