Dimecres, 29 de Novembre de 2023

Mobile World Congress

09 de Març de 2015, per Sebastià Barrufet

El Barcelona Mobile World Congress és l'esdeveniment més important del món pel que fa a tecnologies per a la telefonia mòbil, sent el lloc on empreses proveïdores de serveis mòbils, fabricadors de telèfons mòbils, distribuïdors de continguts... mostran totes les novetats presents i futures en aquest inquiet món de la telefonia mòbil. En definitiva un esdeveniment referent del sector de la telefonia mòbil a nivell mundial i una cita gairebé imperdible per als millors professionals i empreses del mateix.

L’actual revolució tecnològica ens porta a parlar del Mobile com a sector estratègic de la ciutat de Barcelona, anomenada per la GSMA (Groupe Speciale Mobile Association) primera Capital Mundial de les Comunicacions Mòbils (Mobile World Capital) fins l’any 2018. Els objectius prioritaris de la MWC durant aquests anys són: promoure la indústria del mòbil i atraure empreses que operen en aquest sector, així com impulsar el potencial de les tecnologies mòbils en la vida quotidiana i en els negocis.

En una ciutat de serveis com és Barcelona, el Sector Mobile potencia algunes activitats. Alhora, pot esdevenir un element de proximitat que faciliti una interrelació molt més directa entre persones i serveis. Aquest plantejament és, doncs, una oportunitat que permet generar nous llocs de feina i que requereix també de nous perfils professionals. En un estudi del portal de feina d’Infojobs d’enguany, ja es detecten nous llocs emergents d’aquest sector de difícil cobertura a l’any 2012, com són els de programador d’aplicacions mòbils, arquitecte de plataforma mòbil o programador htlm5.

A part dels perfils professionals més estretament vinculats al camp de les apps, el sector contempla un ventall ampli de perfils de les àrees de management, disseny i desenvolupament, serveis i suport. Així doncs, un creixement en el Sector Mobile pot acabar implicant també un augment de la demanda en aquestes ocupacions. D’igual forma, existeixen noves oportunitats entorn la mobilitat relacionades amb altres sectors i serveis més enllà de les TIC,  com les indústries creatives, el retail, lessmarts cities, el turisme i oci, l’educació i la salut. D’acord alguns estudis, podem dir també que totes les professions del món d’Internet poden especialitzar-se en mòbil ara mateix.

El Mobile World Congress, la trobada mundial més important del sector, que reuneix a més de 90.000 professionals,  ha tornat a posar a prova les costures de la capital catalana. Diumenge 1 de març, el recinte Gran Via de Fira de Barcelona es va començar a omplir de participants que anaven a recollir les seves acreditacions. El congrés, que se celebra per desena vegada a la ciutat, tindrà un impacte econòmic de 436 milions d'euros i crearà més de 12.500 llocs de treball temporals. Els hotels i apartaments turístics estan plens des del cap de setmana i els locals d'oci nocturn han registrat un gran volum de reserves. El rei Felip VI va presidir el primer acte oficial del congrés amb un sopar al Palau de Pedralbes. A l'àgape hi van acudir representants institucionals i de les grans tecnològiques.

Barcelona ha confiat al Mobile una bona part de la seva projecció com a ciutat internacional i eficient per organitzar grans actes. N'hi ha per això i per a molt més. Es calcula que el saló haurà deixat aquests dies a Barcelona uns 436 milions d'euros. Com si cadascun dels assistents portés una cartera amb 4.800  euros per gastar-se en quatre dies. Fira de Barcelona, l’organisme participat per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç, obté ingressos rècord de 150 milions, quasi un terç gràcies al MWC.

“Un tsunami democràtic contra un estat demofòbic”. Amb aquestes paraules valorava el diputat de la CUP David Fernàndez la jornada del 9-N després de votar a Barcelona. Tanmateix allò només va ser el començar, ara és el momento de la veritat, els resultats marquen el camí per avançar cap a “una República Catalana lliure i sobirana”. El MWC també hi ajudarà. La capital de la nova República és una fita mundial reconeguda.

Sebastià Barrufet és periodista.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges