Dijous, 21 de Gener de 2021

Potser ja és ara l’hora del Priorat

22 de Juliol de 2020, per Àngel Cortadelles

'I ara que ha marxat tothom,

ara han fet la carretera

perquè els forasters admirin les masies i les eres.

Aigua i llum són dins les cases

i també han posat safareig

per estar més confortables

tota la gent d'estiueig'

(Jaume Arnella. Dins l’àlbum 'Potser ja és ara l’hora', 1976)

Quan l’endemà de la celebració del congrés comarcal d’Esquerra Republicana al Priorat vaig escoltar la cançó de la qual n’he extret els dos paràgrafs que introdueixen aquest escrit, cantada per en Jaume Arnella a la 13a Jornada Literària del meu poble, em va fer pensar sobre el sentit del compromís de servei públic que tenim les persones que militem políticament amb una clara voluntat de servei a la ciutadania i a la terra on vivim.

Fixeu-vos en la cruesa de la descripció que feia a mitjans dels anys 70, quan va venir a viure a Cornudella de Montsant, i en el títol de l’àlbum... Potser ja és ara l’hora... de reforçar polítiques consensuades d’interès local i comarcal amb una visió estratègica. Quina comarca volem els qui hi vivim? Quin model volem oferir als que hi vulguin venir a viure? Ens agrada que vinguin turistes, però no que canviïn les coses pel fet que vinguin.

La dignitat humana de tota persona del Priorat mereix tenir les mateixes oportunitats i condicions de vida que a qualsevol altre lloc del país. Volem una comarca viva, on la gent que ho vulgui hi pugui viure, fer-hi turisme, treballar-hi ja sigui incorporant-se a un nou model de pagesia de proximitat preservadora de la biodiversitat o en altres feines, però per afavorir-ho ens cal que les autopistes de la informació arribin fins els pobles més menuts i implantar polítiques d'habitatge que facilitin lloguers justos i habitatge no especulatiu.

Potser ja és ara l’hora... que la transparència i la participació siguin els eixos clau de l’acció política. Ens ho hem de creure i practicar-ho en tot moment en els llocs de responsabilitat pública. Potser ja és ara l’hora... que compartim més intensament tota l’expertesa que hi ha en el partit mitjançant la seva estructura i recursos. Potser ja és ara l’hora... que la gent republicana, independentista i d’esquerres que no som conversos per oportunisme, ens organitzem millor per difondre, aplicar i defensar aquestes polítiques de transformació social i preservació del territori.

La gent d’Esquerra Republicana al Priorat ho fem amb una clara voluntat de servei, sense esperar personalment res a canvi, però amb la ferma voluntat de millorar la vida de les persones de la comarca i de lluitar, des de l’àmbit local, per la justícia, l’alliberament nacional i un món millor per a tothom.

Àngel Cortadelles és el president comarcal d’Esquerra Republicana al Priorat.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges