Divendres, 21 de Juny de 2024

Estudiaran la localització i l'eliminació de les aigües blanques al clavegueram de la Vilella Baixa

22 d'Octubre de 2021, per
  • L'ACA ha aprovat convenis de sanejament, un dels quals relatiu a la població prioratina

    Freepik

El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha aprovat vuit convenis per a la millora del sanejament de les aigües residuals, que preveuen una inversió inicial propera als 4,6 milions d’euros. Els acords, que properament se signaran amb els ens locals corresponents, beneficiaran a un total de sis comarques catalanes, concretament l’Alt Penedès, el Garraf, la Selva, el Bages, l’Alt Camp i el Priorat. En aquest cas, a la Vilella Baixa, per redactar l’estudi per a la localització i eliminació de les aigües blanques al clavegueram del municipi.

Dels convenis aprovats, un d’ells servirà per a l’execució de les obres de millora i ampliació de la depuradora de Sant Pere de Riudebitlles, arran del conveni subscrit amb la Mancomunitat Penedès Garraf i que preveu una inversió propera als 4,4 milions d’euros.

Un altre dels convenis, concretament el que se signarà amb l’Ajuntament del Milà (Alt Camp), servirà per a incorporar la depuradora del municipi al pla de sanejament de Catalunya, on l’ACA es farà càrrec dels costos per garantir el funcionament de la planta, que estan fixats en 27.584,05 euros/any.

La resta dels convenis aprovats, cinc, serviran per a dur a terme la redacció de projectes constructius, concretament amb el Consell Comarcal de la Selva (depuració del nucli de Fogueres de Montsoriu, als municipis de Riells i Viabrea i Arbúcies, amb una dotació de 48.200 euros); dos amb la Mancomunitat de Municipis del Bages (sanejament de la Galera, per 48.200 euros i de Marganell, per 48.200 euros més); i dos més amb la Mancomunitat Penedès Garraf (remodelació de la depuradora de Sant Marçal, a Castellet i la Gornal, per 36.700 euros; i sanejament de les Masuques, a Castellet i la Gornal, per 36.700 euros).

Finalment, el darrer conveni, subscrit amb l’Ajuntament de la Vilella Baixa (Priorat), servirà per redactar l’estudi per a la localització i eliminació de les aigües blanques al clavegueram del municipi.

Actualment, a Catalunya, hi ha 532 depuradores en servei, les quals sanegen les aigües residuals generades pel 97,1% de la població. El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges