Dissabte, 20 de Juliol de 2024

L’Ajuntament de Falset insta al consum responsable d'aigua

La sequera preocupa Falset i des del consistori es fa una crida per adoptar les mesures que estan en vigor arreu de Catalunya, ja que el municipi es proveeix exclusivament de fonts i dipòsits propis

27 de Juliol de 2023, per Reusdigital.cat
  • Aixeta amb aigua rajant

    Maria Aladern (ACN)

L'Ajuntament de Falset insta la població, atès el baix nivell dels pous i dels dipòsits que garanteixen l'abastament del municipi, a adoptar les mesures i restriccions que actualment estan en vigor en la majoria de les poblacions de Catalunya. Alhora, recorda a tothom la necessitat de fer un ús responsable de l'aigua perquè aplicar bones pràctiques a títol individual té un gran impacte en l'estalvi col·lectiu.

L'alcalde de Falset, Carlos Brull, afirma que, en comparació amb l'any 2022, aquests últims mesos s'ha de baixar a més profunditat en la majoria dels pous per poder extraure aigua, i afegeix que és un fet que els obliga a prendre mesures i a demanar la col·laboració de tots i totes.

Brull també subratlla que "la manca d'aigua és una situació d'excepcionalitat generalitzada que obliga a prendre mesures excepcionals, però que també podem combatre amb mesures ben simples que suposen un gran estalvi, com reduir el temps que estem a la dutxa, tancar les aixetes mentre ens rentem les mans o les dents, optimitzar la càrrega de rentadores i rentavaixelles, estar alerta de possibles fuites o utilitzar airejadors i reductors de cabal".

Algunes de les mesures i restriccions suggerides arreu del país per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de la Generalitat:

REG DE JARDINS

Pel que fa al reg de jardins i zones verdes, queda restringit exclusivament a l'horari de menor insolació, és a dir, de les vuit del vespre a les vuit del matí, mentre que la dotació d'aigua "ha de ser la mínima indispensable i ha de d'adequar-se en tot moment a les condicions de temperatura i humitat". Entre altres mesures, l'ACA també especifica que el reg dels jardins particulars es pot realitzar, com a màxim, dos dies a la setmana.

PISCINES

Quant a les piscines, només poden omplir-se parcialment aquelles que "disposin d'un sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per reposar les pèrdues per evaporació i neteja de filtres i per garantir la qualitat sanitària de l'aigua". També s'autoritza "el primer ompliment de piscines de nova construcció o l'ompliment que respongui a obres de rehabilitació de la piscina o de modificació del vas". Igualment, es permet als centres educatius l'ompliment complet o parcial de piscines desmuntables destinades al bany de la canalla i amb una capacitat inferior a 500 litres.

NETEJA DE VEHICLES

La neteja de qualsevol mena de vehicle tan sols és possible fer-la "en establiments comercials dedicats a aquesta activitat que compten amb sistemes de recirculació de l'aigua". Fora dels establiments comercials tan sols està permesa la neteja dels vidres, miralls, retrovisors, llums i plaques de matrícula mitjançant l'ús d'esponja i galleda. També s'autoritza la neteja de vehicles fora d'establiments comercials si és necessari per a mantenir la seguretat i salut de persones i animals. Aquesta categoria inclou els vehicles de transport de menjar, transport d'animals, ambulàncies, vehicles mèdics i transport de medicaments, així com els vehicles de transport de residus.

NETEJA DE CARRERS I FAÇANES

Pel que fa a la neteja de carrers, paviments i façanes i similars, queda prohibida la utilització de "mànigues d'aigua o altres sistemes que utilitzin una làmina d'aigua per arrossegar la brutícia". La prohibició no inclou la neteja amb pal de fregar, galleda i esponja o amb sistemes de neteja d'alta pressió.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges