Dijous, 28 de Març de 2024

Nou aturats del Priorat s'han beneficiat del programa Formació i Treball

Quatre d'aquestes seguiran treballant fins a finals d'any

11 de Juliol de 2018, per Redacció
  • Imatge de la seu del Consell Comarcal del Priorat

    Cedida

El passat mes de juny va finalitzar el programa de Treball i Formació, coordinat pel Consell Comarcal del Priorat, que durant sis mesos ha empleat persones majors de 40 anys en situació d'atur i no perceptores de prestació de subsidi. Aquestes s'han encarregat, d'una banda, de la neteja i condicionament de senders i instal·lacions municipals i, de l'altra, de la neteja de domicilis acollits al Servei d'Atenció Primària (SAD).

En total, han estat nou les persones contractades en el marc dels programes PANP, PRMI i DONA. Per a cinc d'aquestes persones, amb un contracte de sis mesos, ha finalitzat la relació laboral, mentre que per a quatre, amb un contracte d'un any, aquesta es perllongarà fins al desembre. Durant aquest temps seguiran duent a terme les tasques de neteja de senders, instal·lacions municipals i domicilis del SAD.

El balanç de les tasques executades des del passat desembre i fins al mes de juny "posa de manifest la intervenció i la prestació dels serveis a bona part dels municipis del Priorat", s'ha apuntat del Consell. En el cas de la brigada forestal, aquesta ha dut a terme actuacions als municipis de Bellmunt del Priorat, Cabacés, Capçanes, Cornudella de Montsant- Siurana, Falset, la Figuera, els Guiamets, Pradell de la Teixeta, el Lloar, el Masroig, el Molar, la Morera de Montsant- Escaladei, Poboleda, Porrera, la Torre de Fontaubella, Torroja del Priorat, Gratallops, Marçà i la Vilella Baixa.

En el cas de la brigada de neteja d'instal·lacions municipals i domicilis acollits al SAD, aquesta ha prestat servei a Cabacés, Capçanes, Cornudella de Montsant, Falset, la Figuera, el Masroig, el Molar, la Morera de Montsant, Marçà, Poboleda, Porrera, Torroja del Priorat, Gratallops i la Vilella Baixa.

A banda de les tasques encomanades, els treballadors de la brigada forestal han fet una formació parcial, de 100 hores, a fi d'ampliar i enriquir el seu currículum professional i dotar-se de noves capacitats que els ajudin a accedir al mercat laboral. Aquesta formació està vinculada al certificat de professionalitat i rep la designació 'Activitats auxiliars en aprofitaments forestals', la qual ha estat impartida per l'Ajuntament d'Alcover.

Pel que fa a les persones contractades per a la brigada de neteja, aquestes han realitzat un curs de competències lingüístiques', de 15 hores de durada, i un d'aplicacions de les competències lingüístiques en la redacció de textos, de 5 hores de durada. Aquesta formació les ajudarà a comprendre i parlar millor el català, s'ha subratllat, "afavorint així el seu accés al mercat laboral".

La línia PANP, que ha ocupat la brigada de neteja forestal, és finançada pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal. Les línies de PRMI i DONA, que han ocupat la brigada de neteja d'instal·lacions municipals i domicilis del SAD, són finançades pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics