La signatura del conveni suposa el compromís dels teatres Bartrina i Fortuny a oferir, com a mínim, un 2% de les localitats de la seva programació a grups sense recursos i amb dificultats d'integració social, al preu de 3 euros, i a associacions de l'àmbit social i de la salut, a preus reduïts d'entre 5 i 15 euros. En cas que el promotor de l'espectacle no siguin els propis teatres, s'informarà del programa al promotor, convidant-lo a participar facilitant localitats a preus reduïts.
El vicepresident primer del Consorci del Teatre Bartrina, Joaquim Sorio, ha manifestat que "qualsevol acció per acostar la cultura és ben rebuda" i el director general del Consosrci del Teatre Fortuny, Ferran Madico, ha apuntat que "era imprescindible incloure'ns en aquesta inciativa".
L'Auditori de Barcelona, entitat que va ficar en marxa el programa fa sis anys, ofereix el portal d'accés informàtic per gestionar les peticions de les entitats. Qualsevol entitat que representi un grup d'exclusió social pot fer la seva petició per tal d'adherir-se al programa. Un cop Apropa Cultura reconeix les entitats com a tal, convoca als seus representants per explicar-los les programacions i que aquests les comuniquin a les associacions.
L'Ajuntament de Reus ha fet una aportació de 1.000 euros a favor de la Fundació Privada de l'Auditori, qui desenvolupa el programa. Apropa Cultura compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya i la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona. L'experiència va neixer primer com una iniciativa de l'Auditori i després s'ha expandit en altres espais de Barcelona i a ciutats com Girona, Vic, Lleida, Granollers o Sant Cugat del Vallès.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics