Dilluns, 11 de Desembre de 2023

Arrenca un estudi per potenciar la dieta mediterrània en famílies amb infants en edat escolar

18 de Març de 2023, per
  • Potenciar l'adherència de la dieta mediterrània a les famílies

    Cedida

Un projecte europeu dissenyarà i investigarà amb 360 famílies d’Espanya, Marroc i Turquia nous productes, eines i metodologies per millorar l’adherència a la dieta mediterrània. La iniciativa compta amb la participació del centre tecnològic Eurecat Reus i té l'objectiu de promocionar un estil de vida saludable i sostenible.

SWITCHtoHEALTHY vol modificar els hàbits dietètics familiars per potenciar la dieta mediterrània


Un estudi publicat per l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) del Ministeri de Consum apuntava la família com el factor més influent en la població adolescent en relació amb els hàbits saludables. La recerca, que investigava les  percepcions en alimentació, pràctiques alimentàries i hàbits de vida saludables en adolescents, també identificava l'institut com un altre dels factors amb més pes. 

[blockquote]SWITCHtoHEALTHY  «pretén millorar l’adherència a la dieta mediterrània de tots els membres de la família, tant infants com adolescents i adults»[/blockquote]
Així doncs, el projecte SWITCHtoHEALTHY té la voluntat de modificar els hàbits familiars a través de material educatiu, eines digitals i snacks saludables a favor de la dieta mediterrània. Segons la coordinadora científica del projecte i investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, Noemí Boqué, SWITCHtoHEALTHY  “pretén millorar l’adherència a la dieta mediterrània de tots els membres de la família, tant infants com adolescents i adults, a través de la promoció d’un canvi de comportament dietètic generat des de la mateixa família”.

18 socis participen en el projecte d'àmbit europeu


Per aconseguir-ho, “es desenvoluparà i posarà a disposició de les famílies una combinació de material educatiu pràctic i eines digitals, així com snacks saludables i sostenibles, verificant la seva digestibilitat i l’impacte sobre la microbiota intestinal", destaca la directora de la Unitat de Nutrició i Salut d’Eurecat, Nàdia Ortega.

El consorci del projecte està coordinat per l’empresa italiana especialitzada en innovació empresarial ENCO SRL i compta amb la participació de més de 18 socis d’Itàlia, Egipte, Espanya, Grècia, Líban, Marroc, Tunísia i Turquia, entre els quals es troben universitats, petites i mitjanes empreses, multinacionals, així com agents governamentals i centres de recerca i tecnològics. El projecte està finançat a través de la convocatòria PRIMA, amb el suport del programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges