Divendres, 14 de Maig de 2021

Comencen els tallers d’autonomia digital vinculats als ajuts de connexió a Internet i cessió d’equips informàtics de 'Reactivem Reus'

14 d'Abril de 2021, per Redacció
  • Imatge d'un dels tallers

    Reus.cat

Aquesta setmana s’ha iniciat el primer dels tallers d’autonomia digital per a persones beneficiàries de la convocatòria de subvencions de connexió a Internet i cessió d’equipaments informàtics, per impulsar l’autonomia digital, uns ajuts oferts en el marc del 'Pla de Reactivació Econòmica i Social', 'Reactivem Reus'. Els tallers d’alfabetització digital es realitzaran a les instal·lacions del Mas Carandell, des del 12 d’abril i fins el 7 de juny, en grups de 10 persones, i en horari de 3 a 6 de la tarda de dilluns i dijous.

Es preveu que un total de 82 persones de les unitats de convivència beneficiàries de la cessió d’equips i la connexió a internet, es formin mitjançant aquestes accions presencials de 12 hores cadascuna, de les quals s’oferiran dos nivells bàsics, I i II. Les finalitats d’aquesta formació són reduir l’escletxa digital de la ciutadania, proporcionar els recursos necessaris a persones que no tenen cap competència TIC mínima, facilitar l’accés als serveis i recursos en línia més quotidians de les Administracions i promoure l’obtenció de l’acreditació ACTIC que és totalment gratuït per persones amb situació d’atur.

Aquesta és una acció conjunta de les regidories d’Empresa i Ocupació, i de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, i compta amb la col·laboració d’empreses de la ciutat que han cedit els equips que ara s’ofereixen a les persones beneficiàries dels ajuts. El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha manifestat  que “la voluntat del consistori és fer extensius aquests tallers a persones que a banda de no tenir competències TIC, no siguin perceptores d’equips i connexió subvencionats.

En aquesta línia, i a partir d’aquesta prova pilot, el Mas Carandell iniciarà el proper dilluns, 19 d´abril, "una edició específica per aquest altre col·lectiu, que també serà sense cost econòmic per a la ciutadania”, segons ha apuntat. Les persones interessades s’hi poden inscriure al Mas Carandell.

La regidora de participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, ha afegit que “les subvencions parteixen de l'experiència municipal en noves tecnologies i administració electrònica per impulsar noves accions de cohesió social, inicialment emmarcades en el 'Pla de Reactivació Socioeconòmica' de Reus, però amb vocació de continuïtat en properes convocatòries per arribar a més gent.”

D’acord a les bases, la concessió de les ajudes ha tingut en compte criteris econòmics i s’ha valorat que la unitat de convivència tingui membres en escolarització obligatòria o en formacions reglades no obligatòries com mòduls de formació, escola d’adults o escola d’idiomes, que cursi graus universitaris, que tingui més de 65 anys i visqui sola, que siguin famílies monoparentals o tinguin un grau discapacitat d’entre el 25 i el 74%. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges