Dijous, 18 de Juliol de 2024

Desestimada la moció del PSC per fer un seguiment de les seqüeles emocionals de la covid-19

23 d'Octubre de 2020, per Redacció
  • Una imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Reus

    Reusdigital.cat

La moció socialista que sol·licitava l’execució d’un programa d’atenció a les possibles seqüeles emocionals de la covid-19 no ha prosperat. Els 15 vots en contra de l’equip de govern han superat els 12 vots a favor dels partits de l’oposició.

La moció, presentada per la regidora Sandra Guaita, també proposava que les àrees de Salut i Benestar Social actuessin en col·laboració amb tots els col·lectius de la ciutat especialitzats en l’acompanyament i el suport psicològic en l’elaboració d’aquest programa i que siguin els professionals socials i sanitaris de l’Ajuntament els encarregats de la seva l’execució, fent tasques d’atenció, control, suport i assessorament.

La postura en contra del govern municipal ha estat per raons de competències. Així ho ha justificat el regidor de Salut, Òscar Subirats, qui ha assenyalat que “coincideix amb l’anàlisi presentat”, però cal considerar “abans la titularitat de les competències en les propostes presentades, i que aquestes no corresponen a l’Ajuntament”. Tot i aixó, segons Subirats, el consistori reusenc ha posat en marxa “mesures i recursos per a la millora emocional  dels efectes de la covid-19”.

En la seva intervenció, el regidor Edgar Fernández (CUP) ha titllat la moció de “política”. “Està molt bé, però és insuficient” ha assenyalat el cupaire, tot recordant que “abans de la pandèmia ja hi havia greus casos de vulnerabilitat”. Per a Fernández “la greu situació actual de molts ciutadans, obliga a reinventar qualsevol mecanisme que dugui a terme l’Ajuntament”.

Per a la seva banda, la regidora de Cs Reus, Débora García, ha defensat la necessitat que les administracions responguin en aquets casos i ha aprofitat per denunciar “la discriminació” que, segons ella,  “es fa en salut mental a Catalunya, per la falta de recursos de la Generalitat”.

En el següent torn de Sandra Guaita, la socialista ha aprofitat per nomenar ajuntaments catalans, que segons ella, “estan duent a terme més accions al respecte” al marge de les competències. “Cal passar a l’acció” ha insistit Guaita.

La moció de Cs Reus tampoc tira endavant

El ple d’aquest divendres ha rebutjat també la moció presentada per Cs Reus, en matèria educativa, que demanava garantir la conciliació de les famílies amb menors en edat escolar en circumstàncies excepcionals relacionades amb l'emergència sanitària de la covid-19. La moció reclamava també que l'Ajuntament posés a disposició de les famílies amb fills a les escoles infantils municipals que ho necessitin un professional en casos en què tinguin treball presencial i el seu fill hagi de fer quarantena. La moció ha estat desestimada pels grups del govern municipal, el PSC i la CUP s’han abstingut i han votat a favor els tres regidors de Cs.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, s’ha cenyit a respondre al primer punt, el que implicava a l’Ajuntament. La resta de punts instaven a actuar a la Generalitat. “El que demanen ja s’està fent” ha apuntat Vilella. Segons la regidora, “l’Ajuntament ha establert els mecanismes oportuns en la coordinació de la salut i les escoles”, i que en tot cas, “es poden millorar".

Per al regidor del PSC Andreu Martín, la moció de Cs no era prou “definida” per votar-la a favor. En una segona intervenció, i en un context de crítica a la política sanitària del govern català, Martín ha dit que “fóra bo que s’expliqués a què es destinen els 3.200 milions d’euros del fons autonòmic destinats a Catalunya”.

La CUP no ha volgut intervenir en aquesta moció.  

 

   

 

 

            

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J. A. Carricondo  24 d'Octubre de 2020

Qui reconeix les seves culpes?

Moltes d'aquestes seqüeles venen donades pels comportaments de certs grups i els seus components que no ajuden gaire i no fan propostes serioses que aportin nous efectes positius. No és bo mirar-se tant el melic. Cal treballar per tots, fidels o no, i entendre el problema. Per intentar aportar cal ser conscient dels límits per no fer perdre el temps a una majoria.

Reportatges