Diumenge, 03 de Març de 2024

Deu propostes al concurs de transformació urbana del Carrilet

30 de Desembre de 2022, per
  • Imatge de la zona inclosa en la transformació del Carrilet

    Cedida

Oberta la segona fase del concurs de projectes relatiu a la reordenació urbana i nous equipaments a l'entorn del Carrilet, un cop valorades les 10 sol·licituds que s'han presentat a la primera fase. Aquest divendres 30 de desembre, s'ha avançat a la segona fase per rebre les propostes recollides de forma més desenvolupada.

S'han seleccionat sis propostes per passar a la segona fase


L'objectiu de la transformació urbanística de l'entorn del Carrilet és convertir la zona en un nou pol d'atracció amb més activitat i connectivitat. La primera fase del projecte va ser la de presentació de sol·licituds de participació anònima amb dues modalitats: per currículum, que consistia a presentar un projecte similar; o per proposta, amb una idea adaptada al Carrilet. D'acord amb les bases del concurs, el jurat ha seleccionat 6 propostes per passar a la segona fase, 4 han estat de la modalitat per currículum i 2 de la modalitat de proposta.

La segona fase consisteix en la presentació de la proposta desenvolupada que haurà d'incloure documentació gràfica i una memòria escrita. Totes les propostes hauran de ser anònimes i s'hauran de presentar en un termini de 70 dies.

El procés d'elecció de l'adjudicatari és un concurs de projectes restringit, amb un jurat d'experts en matèria d'arquitectura. La proposta que obtingui una major puntuació serà contractada. El jurat està integrat per experts amb participació de representants del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i tècnics de l'Ajuntament de Reus.

Es preveu un cost de 998.166 euros per a la licitació


El contracte a licitació té un cost previst de 998.166,6 euros i inclou la licitació dels serveis d'arquitectura i els imports corresponents a compensacions per als finalistes i indemnitzacions per al jurat del concurs. La licitació del contracte dels serveis d'arquitectura surt amb un pressupost de 971.881,70 euros (IVA inclòs) i inclou la redacció de l'avantprojecte, del document urbanístic, del projecte bàsic (de la fase 1) i del projecte executiu (de la fase 1) i la direcció de l'obra (de la fase 1).

El concurs de projectes preveu compensacions als participants seleccionats, amb 25.000 euros reservats, dels quals 5.000 euros seran per cada finalista, a excepció del guanyador que serà l'adjudicatari del contracte. Es preveuen 1.284,90 euros en concepte d'indemnitzacions per al jurat, un terç del qual seran designats pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Carles de reus.  05 de Gener de 2023

Movilidad Sostenible en el Barri Carrilet.

Ahora, a partir del año 2023, tendremos en Reus una zona peatonal de primer nivel europeo, se trata del “Barrí Carrilet”, zona de entrada desde las zonas costeras por la Estación de Autobuses hacia el centro de la Ciudad. Para eso, están destinando un dinero público para que los Urbanistas, proyecten una gran Avenida con todos los recursos posibles para un centro histórico mencionado. Y al poder ser, tengamos un barrio referente en la nueva y emprendedora ciudad de Reus del que tanto queremos y deseamos. Ejemplo a seguir en la integración de un Barrio al centro de la Ciudad
Per Nacho de Reus  30 de Desembre de 2022

10 PROPUESTAS SIN LA INTERVENCION DE LOS RESIDENTES...

Si, una más para el talego. Presupuestos que se pagan con el dinero del pueblo. Sin embargo las propuestas finales, suponemos que el vecindario del Carrilet tendrá que decidir las propuestas finalistas, para ver cual les gusta, y corregir las deficiencias que correspondan.... De lo contrario la Democracia es un PUF.