Diumenge, 03 de Març de 2024

Els Fons «Next Generation» destinaran 10.000 euros a les biblioteques municipals per adquirir fons documentals

30 de Desembre de 2022, per Reusdigital.cat
  • Les biblioteques municipals rebran 10.000 euros dels Fons Next Generation

    Cedida

Les biblioteques municipals rebran 10.000 euros dels Fons Next Generation per a l'adquisició de fons documental. Cada equipament, la Biblioteca Central Xavier Amorós i la Biblioteca Pere Anguera, rebran 5.000 euros.

S'afavoriran els llibres a favor de la inclusió social de minories i col·lectius


El contingut i la temàtica dels llibres que s'adquireixen seran tècnicament adequats per a les biblioteques públiques d'ús públic general: literatura (poesia, novel·la, assaig, etc.), infantil i juvenil (narrativa, etc.), i qualsevol altra matèria o temàtica adequada i interessant per als usuaris de la biblioteca. En aquesta convocatòria, a més, es tindran en compte els volums que afavoreixin la inclusió social de minories funcionals i col·lectius en risc d'exclusió o vulnerables.

Així mateix, també s'adquiriran diversos exemplars d'una mateixa edició per a la realització d'activitats col·lectives. L'adquisició de fons documental de llibres es distribuirà de la següent manera per a la reposició i manteniment de la col·lecció bàsica segons el llistat tancat de títols enviat per les BMR i atenent a les directrius marcades a la convocatòria de la subvenció.

S'han inclòs volums amb materials inclusius


Aquesta dotació extraordinària les Biblioteques Municipals de Reus l'han destinat en bona part a materials inclusius, com ara obres de lectura fàcil o de lletra gran, també amb llenguatge bata i sensitius, per tal d'afavorir la lectura de persones amb diversitat funcional i han comptat amb l'assessorament de les entitats que participen del Consell Municipal de la Discapacitat.

L'ajut és a càrrec de l'instrument financer dels Next Generation UE en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i d'acord amb la convocatòria de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a l'adquisició de llibres destinats a les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics