Dimarts, 19 de Gener de 2021

El ple aprova noves ajudes per a la transformació digital d'autònoms i petites i mitjanes empreses

20 de Novembre de 2020, per Redacció
  • Imatge del ple d'aquest divendres

    Reus.cat

La regidoria d'Economia, Coneixement i Habitatge convocarà en breu dues línies de subvencions per impulsar la transformació digital de petites i mitjanes empreses, cooperatives, autònoms i professionals. Les ajudes s'emmarquen en el 'Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus', i tenen una dotació de pressupost de 120.000 euros. El ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest divendres les bases específiques que regiran la convocatòria. 

Aquesta, s'ha explicat, té dues línies. La línia 1, 'Consultoria per a la Transformació digital', contempla que les actuacions subvencionables són totes les de consultoria per a l’elaboració del pla de transformació digital de l’empresa, relativa a qualsevol dels processos del cicle de vida del producte o servei: disseny, producció, comercialització i gestió, i proveïda pels agents especialitzats. El pressupost mínim del total de les actuacions de consultoria ha de ser de 2.000 euros. La dotació pressupostària d'aquesta línia és de 40.000 euros.

La línia 2, 'Implantació de projectes de transformació digital', exposa que la sol·licitud està condicionada a la concessió dels ajuts de la línia 1. Les actuacions subvencionables són totes les actuacions relacionades amb la implantació del projecte de transformació digital que implementin i desenvolupin serveis, programari o equipament TIC, vinculats a qualsevol dels processos del cicle de vida del producte o servei: disseny, producció, comercialització i gestió. La sol·licitud requerirà la presentació d’un projecte d’implantació basat en el resultat previst de la consultoria, així com una estimació de l’impacte de les actuacions de transformació digital en la millora de la competitiv itat i productivitat de l’empresa o unitat de negoci. La dotació pressupostària d'aquesta línia és de 80.000 euros. Els ajuts podran cobrir fins a un import màxim del 50% de les despeses que, en cada cas, podran ser de fins a 4.000 euros per als projectes subvencionats en la línia de consultoria per a la transformació digital; i de fins a 8.000 euros per als de la línia d'implantació de projectes de transformació digital.

La valoració de les sol·licituds tindrà en compte l'esforç en la consolidació de llocs de treball de l'empresa, l'abast del projecte, el percentatge de cofinançament i la mida de l'empresa, que no podrà superar el 50 treballadors, i es prioritzaran les més petites.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics