Dijous, 18 de Juliol de 2024

El Comitè d'Empresa de l'Hospital amenaça amb 'trencar' la pau social

Els representants dels treballadors surten descontents de la reunió amb el consell d'administració

10 de Març de 2017, per Redacció
  • Protestes dels treballadors de l'Hospital de Sant Joan, en una imatge d'arxiu

    Reusdigital.cat

L'Hospital de Sant Joan de Reus es prepara per un mes de març complicat, primer, perquè es presentarà al consell d'administració la xifra definitiva de dèficit en tancar l'any 2016, i segon, pel conflicte laboral obert amb el Comitè d'Empresa pel cobrament de les productivitats i el nou conveni ara caducat. Segons ha explicat la presidenta d'aquest organisme, Alicia Martín, a la reunió celebrada, aquest divendres, amb els membres del consell d'aministració, "ha quedat clar que no es poden cobrar les DPO's". Davant d'aquest escenari, els treballadors amenacen amb "trencar" la pau social i anuncien mobilitzacions.

A la vegada, si el 31 de març no es cobren les productivitats del 2016 i la part no percebuda de 2015 -per a les categories més altes-, el Comitè d'Empresa interposarà una segona demanta col·lectiva davant del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC). Els treballadors es reuniran en assemblea la setmana que ve i decidiran quines mobilitzacions emprenen, entenent que ells no són els culpables de la delicada situació econòmica que pateix el centre hospitalari reusenc.

Per la seva banda, la direcció de l'Hospital ha emès un comunicat en què reconeix que la situació "és molt complicada", si bé "tots els membres del Consell d'Administració han refermat el seu compromís de treballar, juntament amb l'Ajuntament de Reus, el CatSalut i el propi centre, per recuperar l'equilibri econòmic de l'Hospital i garantir-ne així la seva viabilitat". A més, la petició de tenir un conveni propi es tractarà en properes reunions amb la direcció. 

El conveni laboral que està prorrogat des del 31 de desembre de 2016 indica que si el tancament de l'exercici és en negatiu, el Comitè d'Empresa i la direcció -en aquest cas, el consell d'administració perquè el govern no té majoria per decidir- han de negociar el cobrament de les productivitats. És a dir, queden garantides sempre i quan hi hagi un acord.

L'any passat aquesta negociació no es va produir, i per això, la direcció va acceptar pagar les DPO's. En un principi semblava que les pagaria senceres però l'informe definitiu d'intervenció va decretar que aquelles categories més altes només es pagaria un 50% de la quantitat meritada.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Juan Antonio Carricondo Oyonate  10 de Març de 2017

Qui paga les conseqüències?

Qualsevol reivindicació pot ser lògica..., però si les conseqüències les hem de patir els malalts no serà majoritàriament ben rebut. Mireu de pressionar als responsables: els usuaris no tenen res a veure.

Reportatges