Dijous, 28 de Gener de 2021

El govern modifica els punts de l'ordenança de civisme sobre la mendicitat i la nuesa a la via pública per la sentència del TSJC

Hi introdueix a més la prohibició de circular per la vorera amb patinet elèctric

21 de Novembre de 2019, per Marc Busquets
  • El text modificat exposa que és prohibida la mendicitat 'de forma agressiva, insistent o intrusiva envers els vianants'

    Cedida

El govern de Reus ha modificat els punts de l'ordenança de civisme relatius a la pràctica de la mendicitat i la nuesa a la via pública després de la sentència del Tribunal superior de justícia de Catalunya (TSJC) en què es va demanar una "major concreció" dels textos corresponents. A banda, l'equip del batlle Pellicer i ha introduït l'obligació de remullar les miccions dels gossos al carrer i la prohibició de circular per la vorera amb vehicles de mobilitat personal (VMP), entre els quals els patinets elèctrics. Tot plegat se sotmetrà a debat i a votació al proper ple municipal, el divendres 29 de novembre. 

Ha estat l'alcalde qui, acompanyat de la regidora del ram, Dolors Vázquez, ha comentat el contingut de les modificacions dels punts del document que s'han vist afectats per la sentència judicial. En aquest sentit, ha exposat que l'ordenança és una "eina efectiva" i que, sense aquesta, "la convivència a Reus seria molt complicada". Pellicer ha destacat que el TSJC no va qüestionar "la capacitat de regulació" del consistori, sinó que va instar-lo a redactar de manera "més precisa" els articles que la CUP va recórrer temps enrere. El text final apunta que "no es permet la mendicitat de forma agressiva, insistent o intrusiva" envers els vianants. 

Pel que fa a passejar-se despullat per la via pública, Vázquez ha manifestat que la modificació introduïda precisa ara que "no es pot anar nu o amb el tors nu per la via pública o espais públics", a excepció d'on estigui expressament autoritzat. Més enllà, el govern ha incorporat "de forma més clara i concisa" l'obligació de netejar amb aigua les miccions dels animals al carrer, tot tipificant l'incompliment com una infracció lleu (amb multa de fins a 600 euros). Finalment, ha afegit Vázquez, s'ha detallat la prohibició d'anar per la vorera amb VMP tals com patinets elèctrics (si s'aixeca acta, la sanció serà lleu).

La regidora ha assenyalat que s'ha seguit una instrucció de la Direcció general de trànsit (DGT) en què es classifiquen aquests artefactes.  En tot cas, sí que podran anar per les voreres patinets sense motor en entendre's que "han de circular a la velocitat d'un vianant", s'ha conclòs. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Manel  22 de Novembre de 2019

Ordenamça pel divendres 29

Hauríeu de multar al la gent que tire pipes i papers pel terra i a la gent que escup pel terra, això si que és fastigós.

Reportatges