Diumenge, 25 de Febrer de 2024

El Mas Carandell ofereix un miler de places de cursos formatius i ocupacionals per 2016

Una part dels cursos estan destinats a treballadors en actiu i autònoms

29 de Desembre de 2015, per Redacció
  • Alumna de Mas Carandell, en una imatge d'arxiu

    Cedida

El Mas Carandell ha rebut, aquest desembre, l’aprovació de nous projectes formatius i ocupacionals de part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i del Consorci de Formació Continuada que, juntament amb el projecte Treball als barris atorgat al novembre per la Generalitat, permeten oferir prop de mil places en els diferents recursos d’orientació, formació i ocupació.

De les 950 places disponibles, un mínim de 265 estan adreçades específicament a joves, mentre que la resta permeten l’accés també d’altres col·lectius, prioritzant col·lectius d’especials dificultats com el de majors de 45 anys, que en alguns projectes compta amb un 25% de places garantides. Pel Regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Marc Arza, l’augment d’aquesta activitat es valora molt positivament perquè permetrà donar resposta a moltes persones amb realitats ben diferents: desocupades, ocupades, autònoms, per edats, i per nivell d’estudis.

Una de les primeres novetats és l’aprovació de 14 cursos de formació continuada, adreçats preferentment a persones treballadores en actiu i autònoms, finançats pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE). S’ofereixen especialitats com Anglès B2, Xinès A1, Comptabilitat, Habilitats de comunicació, Tècniques de negociació o Community Management, entre d’altres, amb una capacitat total de 194 vacants. El curs de Desenvolupament d’aplicacions Android es va iniciar dilluns passat i la preinscripció a la resta és oberta a través d'aquest web

Pel que fa a formació ocupacional, per persones preferentment en atur, el SOC ha aprovat 11 cursos dotats cadascun d’ells amb 15 places. Les accions formatives (la majoria certificats de professionalitat oficials de nivells 1, 2 ó 3) corresponen a les famílies professionals d’Administració i gestió, Agrària, Comerç i màrqueting, Indústries alimentàries, Informàtica i comunicacions i Serveis sociocultural i a la comunitat. Es poden consultar els cursos concrets i fer la preinscripció per la pàgina web.

Cursos per a joves

D’aprovació més recent és el programa Joves per l’Ocupació que enguany comptarà amb 3 especialitats que donaran cabuda a 30 joves, dues per a nois i noves sense Graduat en ESO: Auxiliar de comerç i magatzem i Operacions bàsiques de restaurant i bar, i una per joves amb l’ESO: Operacions bàsiques de fabricació mecànica.

També per a joves es durà a terme per segona vegada a Mas Carandell el programa Fem Ocupació, de foment de l’ocupació juvenil. En aquest cas, està adreçat a joves en atur de 18 a 29 anys, que tinguin el graduat en ESO, el Batxillerat o un Cicle Formatiu de Grau Mig i prioritàriament amb una prèvia experiència professional. Hi ha 20 places com a mínim. El més rellevant d’aquest programa és que facilitarà la contractació de joves per part de les empreses amb ajuts econòmics per aquestes a banda de suport tècnic.

En l'àmbit de l'orientació laboral

Quant a orientació laboral, tornen al Mas Carandell els Espais de Recerca de Feina, enguany dotats de 150 places per a joves (que es duran a terme en horari de tarda) i 150 places més per a demandants d’ocupació en general per realitzar al matí. El seu objectiu és promoure la recerca activa i sistemàtica de feina a través de sessions individuals i en grup. En aquest cas les persones participants només les deriva l’Oficina de Treball de la Generalitat.

El Mas Carandell romandrà tancat per vacances del 24 de desembre al 6 de gener, però la preinscripció als diferents recursos es pot realitzar per Internet mitjançant aquest enllaç. A partir del 7 de gener també es pot fer presencialment, de dilluns a divendres, de  les 9.00 a les 14.00 hores i els dilluns també de les 16.00 a les 19.00 hores, a la secretaria del centre.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics