Divendres, 22 de Novembre de 2024

Endesa es nega a soterrar el transformador del barri de la Immaculada

La FAVR ha enviat documentació als grups municipals per tal de presentar una moció al plenari reusenc

07 de Gener de 2016, per Enrique Canovaca
  • El transformador del barri Immaculada que es troba al costat d'habitatges

    Cedida

  • Cedida

La petició dels veïns del barri de la Immaculada de soterrar el transformador existent al passeig de l'Oliver topa amb la negativa d'Endesa, propietària de la instal·lació. Fonts de l'empresa han assegurat a Reusdigital.cat que no tenen cap intenció de fer aquest projecte, entre d'altres qüestions, perquè el transformador "és legal i compleix la normativa" i perquè la construcció de les cases que l'envolten va ser posterior. És a dir, des de l'empresa traslladen la responsabilitat d'haver aprovat la requalificació de l'entorn a l'Ajuntament de Reus.

Davant d'aquest posicionament, els veïns continuaran pressionant per aconseguir el seu objectiu, a través de la Federació d'Associació de Veïns de Reus (FAVR). El seu president, Valentín Rodríguez, ha explicat a Reusdigital.cat que "ja hem lliurat documentació a tots els grups municipals, per tal que presentin una moció conjunta al proper plenari". "Ara, amb l'expedient a la mà estem estudiant de qui és la responsabilitat", ha indicat Rodríguez, qui ha assegurat que "al seu moment es va descartar el soterrament per motius econòmics".

"Si Endesa no ho vol fer, també hi ha la possibilitat que ho faci l'ajuntament i després ho cobri a Endesa", ha indicat el president de la FAVR, qui creu que mantenir aquesta instal·lació "és una atuèntica bogeria, davant el perill que comporta per a les persones d'electrocutar-se". Rodríguez espera que el consistori i Endesa no es passin la pilota de la responsabilitat i que hi pugui haver una solució a aquest problema.

La qüestió clau és dirimir de qui va ser la responsabilitat de mantenir el grup electrògen en aquest espai després de la construcció de les cases al seu voltant. Al seu moment, l'Ajuntament de Reus va desestimar el trasllat o el soterrament i va determinar incloure'l dins de l'entorn urbà, amb un disseny de graffiti imiant un conjunt de piles. El cost en aquell moment era d'uns 200.000 euros, tot i que ara Rodríguez pensa que se'n pot anar al mig milió d'euros.

1.100 signatures a favor del soterrament

El passat 11 de desembre, la president de l'Associació de Veïns del Barri Immaculada, Esperanza Torrijos, acompanyada del propietari afectat per la instal·lació, David Gaitán, i d'altres veïns del barri, van registrar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament de Reus les 1.100 signatures a favor del soterrament del transformador.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital transformador barri Immaculada

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (4)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Pili  08 de Gener de 2016

Qui era avans

El comentari d'Endesa de que el transformador estava avans de fer les vivendes no es veritat, ja que l'antic transformador estava a 20 metres de l'actual, al costat del reg del pantá de Riudecanyes sobre 4 pals de fusta.
En aquest període la familia Riba a un costat i el Sr. Manuel a l'altre ja tenien la seva vivenda construïda i posteriorment es va construir l'actual transformador enmig de les dues vivendes, perqué feia falta més potècia eléctrica al barri;
Si la memòria no em juga una mala pasada això va succeir a l'any 66-68.
L'actual propietari David que el té ara al costat, va enderrocar la vivenda del Sr. Manuel i es va fer la vivenda actual fa uns 19 anys.
Sempre ens havien dit las veïns de la zona, que el treurien quan es fes el carrer.
Tot això le vist jo, que porto tota la vida al barri i tinc una edat.

David  08 de Gener de 2016

no toquen al grande

Siempre igual para obligar a cumplir un proyecto a un vecino que lleva toda su vida viviendo en nuestro barrio y tiene mas de ochenta años ningún problema se le expropia y buscate la vida que hay que hacer la calle .
Para obligar a endesa a que cumpla igual que nuestro vecino , ni flores de colores dejemoslo como esta y lo adornamos para disimular .Que no se que disimularon? Bueno lo dicho mejor no fuesen hecho nada si no podían cumplir el proyecto tal y como marcaba el mismo .

David  07 de Gener de 2016

transfor

Para cumplir la parte del proyecto en la que se espropiaba la vivienda de muestros vecinos conmads de ochenta años y acabar sus dias fuera de su barrio de toda la vida no hubo ningún problema, pero para llegar a un acuerdo con endesa y hacer las cosas como marcaba el proyecto no se preocuparon psra nada.
Bajo mi punto de vista o lo hacen bien o mejor lo dejan como edtaba hasta poder hacerlo como marcan los planos.

J. A. Carricondo  07 de Gener de 2016

La pela és la pela!

Les grans companyes en saben molt de fer diners. La seva preocupació no és pas el benestar i la manca de perills. Qui mana en la seguretat i autoritza instal·lacions? Si els endollats que cobren sous estratosfèrics dediquessin uns una quants dels seus milers d'euros a millorar les situacions segur que tot aniria millor i no caldria denunciar-ho.