Divendres, 09 d'Agost de 2024

El Passaport Cultural amplia el nombre de centres adscrits

La iniciativa per incentivar la participació d'infants a activitats culturals afegeix l'Institut Escola Pi del Burgar i l'Escola La Vitxeta

09 de Novembre de 2023, per Aleix Pérez
  • 14 centres educatius participen en aquesta inciativa

    Aleix Pérez

Què és el Passaport Cultural? Aquesta ha estat una de les preguntes que han fet els alumnes de tercer de Primària de l'Institut Escola Pi del Burgar, als regidors d'Educació i de Cultura, Pilar López i Daniel Recasens, respectivament.

El passaport és un programa en el qual l’infant participa en aprenentatges explorant i gaudint d’activitats educatives que ofereix el seu entorn. L’objectiu és contribuir a ampliar les oportunitats educatives, donar valor a aquests aprenentatges i posar a l’abast dels infants l’accés a aquestes experiències. Les activitats queden registrades en un document divertit i personalitzat.

L'Institut Escola Pi del Burgar i l'Escola La Vitxeta són els dos centres que s'incorporen aquest curs 2023-2024 al programa del Passaport Cultural impulsat per l'Ajuntament de Reus, a través del Pla Educatiu d'Entorn. Amb aquestes dues incorporacions passen a ser 14 els centres educatius de la ciutat que se sumen al projecte. Les destinacions d’aprenentatge giren entorn d'activitats relacionades amb l'art, la cultura, el lleure o la participació entre altres. Es duen a terme a centres cívics, teatres, biblioteques, museus, galeries d’art, entitats o centres esportius. El marc comú de competències que s’hi treballen  són transversals com la curiositat, la creativitat, la comunicació o la resolució de problemes. D’aquesta manera, es visibilitza també el treball que es fa en l’àmbit comunitari per ampliar oportunitats educatives fora de l’escola.

Aquesta metodologia està basada en els passaports d’aprenentatge ("learning passaports") en què s’anima a la participació en activitats extracurriculars obertes fora de l’escola tot incentivant la inclusió social dels infants. Per assolir els objectius del projecte, és imprescindible la implicació dels mestres dels infants i de les seves famílies. El programa va néixer a Reus el curs 2020-2021 amb l'alumnat de l’escola Prat de la Riba i a causa del bon resultat obtingut, s’ha anat ampliant fins a 14 comunitats educatives. 

A més de la incorporació de l’Institut Escola Pi del Burgar i l’Escola La Vitxeta, hi participen els centres educatius Eduard Toda, Isabel Besora, Teresa Miquel, Doctor Alberich i Casas, Pompeu Fabra, General Prim, Montsant, Rubió i Ors, Sant Bernat Calvó, Cèlia Artiga, Marià Fortuny i Prat de la Riba. Els centres reben cada dos mesos una programació de les activitats en les quals es detalla dia, hora i lloc, el tipus d’activitat. A finals de cada curs es fa un acte de cloenda en el qual es donen diplomes als participants i és una festa comunitària.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges