Divendres, 26 de Febrer de 2021

El ple desestima la moció del PP en defensa 'de la Constitució i l'Estatut'

S'acorda que l'alcalde convoqui una Junta de Portaveus amb la presència dels caps dels cossos policials després de la Junta Local de Seguretat

15 de Setembre de 2016, per Marc Busquets
  • El ple s'ha celebrat aquest dijous a la tarda

    Josep Gallofré

El ple de l'Ajuntament de Reus celebrat aquest dijous a la tarda ha estat tranquil i no ha exigit gens al govern. Tan sols al començament, quan s'ha debatut l'acord pres anteriorment a la Junta de Portaveus sobre els cartells d'adhesió a l'AMI que es col·locaran als accessos de la ciutat s'ha generat certa polèmica. Ja pel que fa als punts inclosos en l'ordre del dia, s'ha acordat concedir la Menció Honorífica Municipal al Mestre Josep Casanovas i Marca per la seva tasca com a "professor i musicòleg" en paraules del batlle Pellicer. El lliurament d'aquesta tindrà lloc el proper dia 21 del setembre al Saló de Plens. 

El ple tracta la integració de Metrovacesa a Merlin

Posteriorment, el regidor d'Hisenda i Recursos Generals del consistori, Joaquim Enrech, ha exposat els detalls de la successió de Metrovacesa com a contractista de la parcel·la del Centre Comercial La Fira per la societat Merlin Properties, que és a punt d'integrar-la. El regidor ha explicat que "Merlin compleix tots els requisits legals exigibles" i que, en conseqüència, l'operació "és viable". Més endavant, i encara al bloc de les qüestions econòmiques i relacionades amb els serveis generals, hi ha hagut acord unànime per sol·licitar l'autorització del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques amb l'objectiu de poder establir la selecció de nou places a la Guàrdia Urbana de la ciutat.

El mateix ha passat en acabat, al capítol referit als serveis de territori i urbanisme, en què altre cop hi ha hagut unanimitat en l'acceptació de la renúncia parcial del dret de superficie a favor de l'Associació de pares de minusvàlids del Baix Camp sobre l'immoble situat al número 144 de l'Avinguda de Falset. 

Moció dels populars per preservar 'la legalitat de la Constitució'

Ja en el capítol de propostes de resolució per part dels diferents grups municipals, la moció que el PP ha presentat "en defensa de la legalitat de la Constitució i l'Estatut", en paraules del popular Sebastià Domènech no ha prosperat. El portaveu d'aquest grup ha apuntat que "el pilar de la convivència és el compliment de la llei per part dels ciutadans" i ha lamentat posteriorment que el "procés iniciat pel Parlament desafia l'Estat de Dret". Per aquest motiu, ha instat el ple a rebutjar la construcció del procès constituent i a demanar als "partits que volen trencar la legalitat" a cessar la seva activitat.

L'exposició de Domènech tan sols ha comptat amb el suport de C's. En aquesta línia, Pepa Labrador ha dit que la seva formació política "estarà sempre a favor de la llei" perquè més enllà d'aquesta "només hi ha la selva". De passada, la regidora ha aprofitat el seu torn per atacar "el discurs victimista dels independentistes". "Us queixeu sempre que no us deixen votar però, i vosaltres, que ens deixaríeu fer una consulta sobre la immersió lingüística?", s'ha preguntat. El portaveu socialista, Francesc Vallès, s'ha limitat a exposar que "el Tribunal Constitucional ja ha actuat i ara cal esperar", mentre que el regidor d'Ara Reus Daniel Rubio ha anunciat l'abstenció del seu grup perquè "som una formació municipalista i trobem que hi ha altres prioritats".

Propostes de la CUP

El regidor cupaire Xavier Angelergues ha tirat d'ironia per carregar contra l'exposició de motius de Domènech. "La seva legalitat és la que permet que ara mateix la senyora Rita Barberà no sigui a la presó, sinó fent un gintònic", ha subratllat. Finalment, la regidora Montserrat Vilella ha anunciat el vot negatiu del seu grup i ha volgut recordar al popular que "nosaltres també volem un Estat democràtic".

A la recta final, i en el capítol de les mocions defensades pels diversos municipals, el PSC ha tirat endavant la proposta amb la qual es vol fomentar el reciclatge de la brossa i augmentar les aportacions dels ciutadans a les deixalleries de Reus. El govern hi ha votat en contra, però els socialisttes han obtingut els suports de la CUP, C's i el PP. Els primers, per la seva part, han defensat la proposta per la qual pretenen que es regularitzi l'ús de l'espai públic."Hi ha empreses de restauració i entitats que es queixen que el procediment per donar permisos per fer actes al carrer no és transparent", ha anunciat Mariona Quadrada. A la votació, els cupaires han sumat 20 suports i sis abstencions (de C's i el PP).

En una segona moció al voltant de la participació dels partits de l'oposició a la Junta Local de Seguretat (JLS) i per crear una comissió de treball per avaluar el model de seguretat a la ciutat, tan sols un dels punts d'aquesta ha prosperat. Així, i per unanimitat, s'ha acordat que l'alcalde convoqui una Junta de Portaveus amb la participació dels caps dels cossos policials per tal de donar compte dels assumptes tractats a la JLS que hagi tingut lloc prèviament.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J.A.C.O.  16 de Setembre de 2016

Desafiar no és il·legal!

Les dretes a la dreta més dreta. No utilitzar arguments reals en nom d'unes idees de l'època d'en Carrasclet no té massa sentit al segle 21. Les idees actuals es poden discutir amb arguments actuaks i adients. Mireu antecedents i hemeroteques.