Divendres, 23 d'Agost de 2024

El Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus se suma al mercat d'iniciatives solidàries de la Generalitat

Es tracta d'una iniciativa en línia que posa en contacte el sector agroalimentari i les entitats socials

14 de Maig de 2020, per Redacció
  • Preparació de la cistella covid del Programa de Gestió Alimentària de l'Ajuntament de Reus

    Ajuntament de Reus

El Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, liderat per la Regidoria de Benestar Social, ha estat escollit per formar part d'un mercat d'iniciatives solidàries que donen resposta a l'emergència alimentària. El MarketPlace Aprofita els Aliments és una aposta del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya per posar en contacte el sector agroalimentari i les entitats socials amb l'objectiu de subministrar aliments a les famílies en situació de vulnerabilitat i evitar les pèrdues i el malbaratament alimentaris de les empreses agroalimentàries, moltes de les quals servien el sector de l'hoteleria i de la restauració i ara es troben en una situació d'excedent alimentari amb aliments que corren el risc de malbaratar-se si no es distribueixen amb urgència.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, assenyala que "amb la situació d'emergència social i alimentària, el nombre de famílies que necessiten suport ha augmentat de manera considerable en molt poc temps" i, per això, valora molt positivament aquesta nova plataforma en línia: "Formar part d'aquest mercat és molt important, ja que facilita que possibles donants d'aliments coneguin el nostre projecte i hi vulguin col·laborar", apunta Vilella.

13 propostes al "MarketPlace Aprofita els Aliments"

De moment, el mercat està format per 13 iniciatives, entre les quals hi ha el Programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, l'única impulsada per un ajuntament. La resta d'iniciatives són el Banc dels Aliments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona; Càritas Diocesana de Girona; Creu Roja Catalunya; Fundació El Xiprer; Fundació Espigoladors; Nutrició Sense Fronteres; Pont Alimentari; Semproniana Restaurant, i World Central Kitchen.

Donació de bròquil 

El programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus ha rebut 150 caixes de bròquil, proporcionades pel Taller Baix Camp, procedents de la tercera espigolada organitzada per la Fundació Espigoladors aquest mes de maig al Camp de Tarragona. Aquesta activitat solidària es va fer el dimecres, 13 de maig, i hi van participar una quinzena de persones voluntàries.

L'aprofitament alimentari com a objectiu de país

La lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentaris és un objectiu de país en què les empreses del sector, entitats socials i administracions públiques fa temps que treballen. La Llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris, aprovada el 4 de març al Parlament de Catalunya, té com a objectiu establir accions per prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentaris implicant tots els agents de la cadena alimentària, per tal de contribuir a l'assoliment de dos dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: fam zero i producció i consum responsables.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics