Dijous, 21 de Gener de 2021

El PSC demana a l’Ajuntament de Reus que no liciti obra pública per sota del preu de cost

També proposarà una línia d’ajuts als esportistes locals d’alt rendiment perquè no hagin de marxar a altres ciutats per poder competir

27 de Març de 2019, per Redacció
  • Martín, en una imatge d'arxiu, a la seu del PSC reusenc

    Reusdigital.cat

El PSC vol que l’Ajuntament de Reus apliqui mesures per evitar que les licitacions públiques surtin a concurs per sota del preu de mercat -atenent les taules salarials del conveni de la construcció publicades-, i que exigeixi a les empreses constructores que vulguin participar en una licitació pública el requisit que compleixin el conveni de la construcció vigent. Aquests són els acords de la moció que el grup municipal dels socialistes defensarà al ple municipal d’aquest dilluns.

El portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín, ha explicat que la proposta ha sorgit després que el Gremi de Constructors del Baix Camp hagi alertat, recentment, de les greus conseqüències per al sector de les condicions d’algunes licitacions públiques que surten a concurs per sota del preu de cost. Des de l'entitat gremial citaven, com a exemples d'aquesta pràctica, el concurs per a la construcció del Centre Social el Roser, que ha quedat desert perquè cap empresa ha participat en aquesta licitació; la remodelació del carrer Miami, i l’ampliació dels vestidors del complex esportiu de La Pastoreta, que es va adjudicar en una segona licitació, i que es va tancar per un valor un 28% superior al pressupost de la primera licitació.

Segons Martín, l’Ajuntament de Reus "ha de reconduir aquesta situació" amb el compromís de licitar les obres "d’acord amb els costos reals, i no pas per sota dels preus de mercat". El portaveu socialista ha afegit que cal garantir les condicions que marca el conveni "per no perjudicar les empreses constructores locals i els seus treballadors". En aquest sentit, Martín ha recordat que, segons dades de l’Idescat, al març del 2008 hi havia 7.409 persones que treballaven al sector de la construcció bé per compte propi, bé per compte d’altre, i a desembre del 2018, la xifra s’havia reduït a 3.075 persones (entre les dues modalitats).

El portaveu ha afirmat que "licitar per sota del preu de cost fa que les obres només puguin ser assumides per empreses no agremiades i, per tant, amb menys despeses, que fan una competència deslleial a les que sí ho estan". "I per això, cal que l’ajuntament vetlli per assegurar un marge raonable de benefici a empreses que poden garantir el compliment de normatives, la seguretat dels seus treballadors i la qualitat final de l’obra, en benefici de tota la ciutadania" ha reblat.

Ajuts als esportistes locals

D’altra banda, el PSC també presentarà al ple un prec perquè el consistori de la ciutat estableixi una línia d’ajuts als esportistes de la ciutat que "els permeti desenvolupar la pràctica de l’esport a la nostra ciutat en les millors condicions per progressar i aconseguir les seves fites, mantenir un bon nivell competitiu participant en campionats d’àmbit nacional i internacional, i projectar el nom de Reus com a ciutat que creu i aposta de debò en l’esport amb projecció arreu del món".

Des de la formació política socialista han constatat que "alguns esportistes d’alt rendiment poden tenir moltes dificultats per aconseguir la consecució dels seus objectius i participar en campionats i tornejos d’àmbit internacional, tenint en compte el problema que suposa compaginar l’esport amb els estudis o el treball, i les despeses dels desplaçaments que han de fer per mantenir el nivell competitiu". "Tot i l'esforç que realitzen els clubs de referència i que permeten mantenir en general aquestes activitats esportives, en casos concrets, sobretot especialitats esportives que no tenen la popularitat i el patrocini que concentren unes poques, aquest escenari provoca que marxin a altres ciutats que els poden posar més fàcil i representin clubs de fora quan participen a les diferents competicions", ha explicat Martín.

A parer del portaveu socialista, aquests esportistes "haurien de dur el nom de la nostra ciutat arreu (i no d’una altra), projectant els valors de l’esforç, la constància i la tenacitat, caldria que rebessin, directament o a través dels seus clubs segons el cas, el suport de l’administració local per ajudar-los a aconseguir les seves fites, que han de ser també les nostres".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges