Dilluns, 12 d'Abril de 2021

El PSC demana 'mesures urgents' per acabar amb els talls de llum que es produeixen a la ciutat

El grup municipal defensarà una moció al ple d'aquest divendres

16 de Febrer de 2021, per Redacció
  • Imatge d'una torre elèctrica

    Cedida

El PSC reclama "mesures urgents" per acabar amb els "reiterats talls de llum que pateix la ciutat". A través d'una moció que defensarà al ple d'aquest divendres, el grup municipal vol solucionar "l'alarmant deteriorament d'una xarxa antiga i obsoleta per una manca d'inversió en manteniment". Insta les companyies elèctriques i els governs, tant de la Generalitat com de l'Estat, a "garantir un dret fonamental com és l'accés al subministrament bàsic d'energia elèctrica".

Concretament, els socialistes reclamen a les companyies d'energia la "modernització" de les instal·lacions elèctriques, i "l'execució d'inspeccions periòdiques", amb la finalitat de "garantir el bon estat de conservació de les instal·lacions". També proposen obrir un canal específic per a les queixes i reclamacions ciutadanes i mantenir una interlocució amb aquestes companyies per tal de traslladar les queixes i problemes de caire municipal.
Insten el govern de l'Estat i de la Generalitat a desplegar un programa de rehabilitació d'habitatges amb l'objectiu de millorar l'eficiència energètica, el confort i el gaudi d'un habitatge digne per tota la ciutadania, sense excepcions. I, en darrer terme, reclamen a la Generalitat que doti de mitjans necessaris a l'Ajuntament de Reus que facin possible la creació de comunitats energètiques a tots els barris de la ciutat, amb energies renovables i netes.

El portaveu Andreu Martín explica que hi ha moltes zones a la ciutat que pateixen "greus deficiències de subministrament", com per exemple el barri Fortuny i el barri Montserrat. També ha recalcat que "no només succeeix als barris, sinó que també al centre de la ciutat" i per això "cal plantejar una estratègia urgent per posar-hi remei".

Martín remarca que la situació ha comportat que "els ciutadans i ciutadanes, famílies en risc de vulnerabilitat, que viuen en habitatges construïts abans de l'existència de normatives d'eficiència energètica, i els sectors del comerç, hostaleria, restauració, que ja estan prou castigats per la crisi pandèmica, hagin de suportar més pèrdues econòmiques per les interrupcions i talls de subministraments reiterats". "Les insuficiències que s'han manifestat a la xarxa fan necessàries unes mesures contundents I és l'administració qui ha de garantir que les companyies elèctriques assegurin la continuïtat i la qualitat del subministrament", ha conclòs.

Suport al teixit esportiu

Una segona moció del grup municipal demana "mesures de suport" al teixit esportiu reusenc davant les restriccions de la seva activitat provocades per la pandèmia. En aquest sentit, Martín assegura haver rebut la preocupació del representants de l'Associació Reusenca de Centres d'Esport i Salut (ARCES) per les conseqüències de la reducció dràstica de la facturació que, en molts casos, no cobreix de cap manera ni els costos de manteniment de les instal·lacions, a més dels costos sobrevinguts derivats de l'adaptació dels centres a les normes covid-19. "Tot i que, de moment, cap centre esportiu de la ciutat ha hagut de baixar la persiana, temen que molts no podran continuar amb la seva activitat si la situació no millora durant el primer semestre de l'any 2021, malgrat haver fet un extraordinari esforç, econòmic i organitzatiu, d'adaptació de les seves instal·lacions i les activitats per poder per fer front a l'emergència sanitària establint mesures i protocols de prevenció i seguretat", explica.

Entre els acords, reclamen a la Generalitat que treballi per "conduir l'esport català, sense greuges ni limitacions respecte a altres sectors, en aquesta situació excepcional que estem vivim, i que assumeixi la responsabilitat que li pertoca de governar, dotant dels recursos necessaris al teixit esportiu i món local per tal de garantir la continuïtat de la pràctica esportiva i la viabilitat de les seves instal·lacions". També proposa reivindicar la demanda de representants del sector, una interlocució amb les autoritats per tal de facilitar el manteniment de l'activitat amb les mesures de seguretat suficients per tal de minimitzar les restriccions.

Pel que fa al nou Pla de xoc de reactivació de l'esport i l'activitat física que ha proposat, es demana que la Generalitat s'asseguri de garantir la viabilitat econòmica de tots els clubs i centres esportius, entitats esportives i els seus treballadors i treballadores que s'han vist obligats a tancar, i que comptin amb ajuntaments i consells esportius per proveir ajudes pel sosteniment del nostre model esportiu. I que aquest Pla disposi de línies d'ajut directes i no mitjançant crèdits per tot el sector esportiu, conjuntament amb línies d'ajut a les famílies que permetin l'accés de tothom a la pràctica esportiva en condicions d'equitat, entre d'altres.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges