Dimecres, 29 de Novembre de 2023

El tanatori remodelarà les seves instal·lacions per millorar els espais comuns i la intimitat dels familiars

El pressupost del projecte és d'1,5 milions d'euros

18 de Desembre de 2020, per Redacció
  • Imatge de la fase 2, que inclou l'ampliació de la sala de cerimònies

    ACN

L'Ajuntament de Reus, a través dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp, remodelarà les instal·lacions del tanatori municipal per tal d'ampliar i millorar els espais d'ús comú, per una banda i, alhora, crear noves àrees on familiars i amics puguin realitzar un comiat més íntim als seus difunts. En aquest sentit, s'ampliarà la sala de cerimònies; s'incorporaran nous espais oberts i s'habilitarà un espai de retrobament on la família directa pugui donar l'últim adéu amb total intimitat. El pressupost del citat projecte serà d'aproximadament 1,5 milions d'euros.

El projecte integral de remodelació del tanatori es portarà a terme en tres fases i es desenvoluparà en els pròxims anys:

Fase 1. Remodelació i modernització de l'actual sala de cerimònies. Es contempla una reforma de la superfície actual amb la renovació de sostres i parets, així com la substitució del mobiliari perquè s'adapti a la nova configuració de l'espai. Aquesta actuació permetrà un increment d'un 30% de l'aforament actual, passant d'un centenar de places assegudes a les cent trenta places. Aquesta actuació s'executarà al llarg del 2021.

Fase 2. Ampliació de la sala de cerimònies. Amb la voluntat d'apostar per la creació d'espais més oberts es farà una ampliació de la sala de cerimònies incrementant l'aforament amb prop de 110 seients més. D'aquesta manera, la sala tindria capacitat per unes 240 persones assegudes. La nova superfície s'obtindrà a partir de la construcció d'un annex a l'actual edifici darrere de la sala actual. La nova sala, molt més diàfana i oberta, tindrà entrada directa de llum natural. L'execució prevista inicialment serà per l'any 2022.

Fase 3. Un cop executades les dues primeres fases, s'ampliarà el hall actual gràcies al trasllat de les oficines del personal de Serveis Funeraris Reus i Baix Camp de la primera a la planta baixa. Aprofitant aquest espai, es crearà una nova sala o espai de retrobament, que tindrà la funció de facilitar a la família i amics més propers la possibilitat de realitzar un últim adéu més íntim. Una zona que s'ubicarà també a la planta baixa i que es posarà a disposició de les famílies que en vulguin fer ús, en moments tan delicats com representa la pèrdua d'un ésser estimat i l'inevitable inici del procés de dol.

El pressupost global de la reforma integral del tanatori serà d'aproximadament 1,5 milions d'euros i es definirà un cop redactats els projectes definitius de la segona i tercera fase. La primera fase té un pressupost de licitació de 130.00 euros i ja està contemplat en el Pla d'Inversions dels Serveis Funeraris Reus i Baix Camp per l'any 2021.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges