Els representants dels comitès d'empresa de la Fundació Sagessa Salut, de l'Hospital de Sant Joan de Reus, el Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ), Ginsa i l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre han unit forces per tal de denunciar una ineficàcia dels gestors polítics reusencs que fa viure els aproximadament 3.000 treballadors amb "l'ai al cor". Així ho ha assegurat el president del Comitè d'Empresa de la Fundació Sagessa Salut, Jordi Martí, qui representa als Centres d'Atenció Primària (CAP) de Reus, Cambrils, La Selva del Camp, Riudoms i l'Hospitalet de l'Infant. Martí ha subratllat que els sous a tot el Grup Salut porten congelats des del 2007 i que "hi ha terballadors que porten 9 anys amb contractes seguits d'un any". "Des de llavors només hi hagut retallades i augment d'hores i ara per cobrar els objectius es demana un equilibri financer que si l'empresa vol, no hi serà", ha indicat Martí.
Pel representant sindical, "l'empresa ha passat un munt de línies vermelles i ara la gent treballa amb preocupació, sense tenir la seguretat a la feina. Al CMQ no sabem què passarà amb els treballadors, quan s'acabi el contracte amb la família Fàbregas. Els companys de Móra no tenen inversions i han de treballar amb aparells de fa 30 anys. A Ginsa depèn de com vagi les coses a les Terres de l'Ebre es poden perdre llocs de feina. I ja sabeu com està la cosa a l'Hospital de Sant Joan". Davant d'aquest panorama d'incerteses laborals, els representants sindicals han dit prou.
El més lògic, segons el seu parer, seria que la Generalitat agafés el control de la gestió del Grup Salut a Reus però Martín creu que "ni ells saben què passarà". En un comunicat conjunt, els comitès asseguren que "la sanitat del nostre territori s'ha convertit en un negoci sense control on el més important no ha estat ni els ciutadans ni els treballadors, sinó els beneficis econòmics" i es refereixen als casos de presumpta corrupció que envolten la sanitat reusenca.
Entre d'altres qüestions, els comitès indiquen que existeix una precarietat laboral, amb més d'un 45% de contractació temporal; una pèrdua de la qualitat assistencial; una pèrdua del 20% del poder adquisitiu, i una pèssima conciliació de la vida laboral i familiar. "Exigim recuperar els drets perduts així com la transparència en tot el procés i la participació activa dels agents socials en tots i cadascuna de les comissions tècniques on es decideixi el futur dels ciutadans i de milers de treballadors", conclou el comunicat.
Crida a la manifestació en defensa de la sanitat pública
La presidenta del Comitè d'Empresa de l'Hospital de Sant Joan, Alicia Martín, ha fet una crida a tota la població per assistir a la manifestació d'aquest divendres, a les 6 de la tarda, que s'iniciarà a l'antic hospital, en defensa "d'una sanitat pública i d'un conveni propi". "Tenim uns gestors que no estan fent bé les coses i els hem de reclamar que facin la feina, els hauria de donar vergonya", ha manifestat Martín, qui diu que la plantilla està molt cansada per la situació.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics