Diumenge, 18 d'Agost de 2024

En marxa el segon taller internacional d'arquitectura i transformació urbana de Reus

El "workshop" s'estructura sobre les diferents situacions urbanes que presenta l’eix de Reus nord-sud

28 d'Agost de 2023, per Raúl Rodríguez
  • Acte d'inauguració de la segona edició de l’EAR RAW’23

    Raúl Rodríguez

Reus enceta la segona edició del taller internacional d'arquitectura i transformació urbana o l’EAR RAW’23 (Reus Architecture & Urban Design International Workshop). El "workshop" acull fins al 8 de setembre a alumnes i professors de diverses universitats d'Europa i neix del treball conjunt entre l'Ajuntament de Reus i l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la Universitat Rovira i Virgili. La primera edició va rebre el títol de "la ciutat del futur", enguany, es parla de Reus com a "ciutat connectada" i del segle XXI.

En un moment de transició energètica i emergència climàtica, aquest tipus d'iniciatives són, en paraules de l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, "la base del coneixement per definir la ciutat que volem", saludable i accessible. Es tracta de definir "una ciutat tant en infraestructures com en serveis" en una "conjunció entre Administració, universitat i professió", ha instat la regidora d'Urbanisme i Habitatge de l'Ajuntament de Reus. 

Per al rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès, el fet d'engegar i posar en marxa una segona edició del taller és molt important perquè "consolidar és a vegades molt més difícil que arrencar".

Pallarès ha defensat que "la universitat va molt més enllà de la docència" i ha destacat que més enllà dels resultats tangibles que puguin sorgir de les jornades del "workhop" internacional, com és el cas del llibre que es va publicar arran de la primera edició, un dels impactes més positius és la tasca futura que duran a terme els 24 alumnes que hi assisteixen. Les jornades compten amb la participació d’alumnes i professors de les dues institucions organitzadores i de les universitats de Gènova, Zúrich, Barlet School de Londres i Brussel·les. Reus esdevé, així, en una "ciutat laboratori" que obre fronteres amb altres països i universitats.

 

Reus, amb la mirada posada en el present i futur

 

L'EAR RAW'23 posa el focus principal en l’eix de Reus nord-sud, entre l’Institut Pere Mata i l’Hospital Sant Joan i sota el lema "d’hospital a hospital, d’estació a estació". No obstant això, des del consistori s'aposta alhora per altres projectes que treballen en aquesta línia de sostenibilitat i transformació verda, com per exemple, Renatur, el projecte de zona de baixes emissions i el Pla d'Acció Municipal.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges