Diumenge, 13 d'Octubre de 2024

Es posa en marxa el web de Nutrisalt, un projecte d'innovació orientat al territori

La iniciativa pretén que la demarcació esdevingui un pol d'activitat nutricional i de salut de referència internacional

16 d'Octubre de 2018, per Redacció
  • Imatge d'una presentació del projecte.

    Cedida

El projecte d’investigació PECT Nutrisalt, impulsat per l’Ajuntament de Reus amb la implicació dels agents de recerca, desenvolupament i innovació del territori —URV, Fundació URV, Eurecat i Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA)—, ha posat en marxa el web Nutrisalt.reus.cat. L’objectiu del web és difondre els resultats dels estudis inclosos al projecte i també informació relacionada amb els àmbits de treball que hi estan vinculats, especialment l’oli d’oliva verge extra i els productes de proximitat (fruites i verdures).

Així mateix, en el marc del projecte Nutrisalt, el proper dimecres 17 d’octubre tindrà lloc la xerrada 'Les propietats saludables de l’avellana i els seus subproductes', a càrrec del doctor Antoni Caimari, d’Eurecat. La xerrada acostarà algunes de les línies d’investigació relacionades amb l’operació 2 del PECT Nutrisalt, que es du a terme des d’Eurecat i té com a objectiu cercar nous ingredients de fonts vegetals de proximitat.

La xerrada forma part de la programació del Cicle Temps d’Avellana, organitzada per la Cambra de Comerç de Reus, el Departament d’Agricultura de la Generalitat, la DOP Avellana de Reus, el Col·lectiu 25 d’Abril de la Selva del Camp, l’Ajuntament de la Selva del Camp i l’Ajuntament de Reus.

Un projecte d’innovació orientat al territori

El PECT NUTRISALT és un projecte orientat a la transformació i dinamització del sector agroalimentari al voltant de la innovació, la salut, l’economia verda i la internacionalització que s’emmarca en la política d’especialització territorial de la regió definida al llarg de l’última dècada. Compta també amb la col·laboració del teixit empresarial, de manera especial des del Clúster de Nutrició i Salut AINS, i de diferents ajuntaments del Camp. Amb un pla d’actuació que té com a horitzó el 2020, compta amb un pressupost d’1.924.619 eur os, cofinançants al 50% amb fons provinents del (PO) FEDER de Catalunya.

L’objectiu del projecte és fer de Reus, el Camp de Tarragona i la seva zona d’influència un pol d’activitat nutricional i de salut de referència internacional que lideri la innovació i el desenvolupament al sud d’Europa en aquest àmbit. Així mateix, ha de consolidar una xarxa territorial que integri empreses, centres de recerca i desenvolupament, centres de comercialització i distribució i equips professionals especialitzats i altament qualificats que sigui la base del progrés econòmic, l’ocupació i la innovació al territori.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges