Dimecres, 13 de Novembre de 2024

Reus inicia el procés per convertir-se en ciutat amiga de la infància de la mà d'UNICEF

De moment, la ciutat s'ha adherit com a municipi aliat del 'Programa ciutats amigues de la infància'

22 d'Octubre de 2018, per Redacció
  • Imatge de la trobada de l'alcalde i diverses regidores amb la presidenta d'Unicef Catalunya a l'Ajuntament de Reus.

    Cedida

Aquest dilluns 22 d'octubre, a la 1 del migdia, al Palau Municipal, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la presidenta d'UNICEF Catalunya, Anna Folch, han signat el document d'adhesió de Reus com a municipi aliat del 'Programa ciutats amigues de la infància', un pas previ al reconeixement com a ciutat Amiga de la Infància. L'objectiu és reforçar les polítiques municipals adreçades de manera específica a la població de fins a 18 anys.

La idea de sol·licitar aquest reconeixement internacional parteix de la regidoria de Benestar Social, que té com a competències l'estudi, definició i proposta d'estratègies, plans, projectes i directrius en matèria d'atenció a la infància i adolescència. Amb tot, des del primer moment, aquesta col·laboració amb UNICEF s'ha treballat de manera transversal, sobretot des del Pla d'Infància i Adolescència per la Igualtat d'Oportunitats (PIAIO) de l'Ajuntament de Reus i de la Taula Local de la Infància de Reus, en què participen les regidories d'Ensenyament i Política Lingüística, Participació, ciutadania i transparència – a través del Casal de Joves- i Seguretat ciutadana, entre altres serveis administratius.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, es mostra convençuda que s'assolirà aquest reconeixement, que "implicarà una millora en l'atenció i protecció dels infants i adolescents de la ciutat. De manera especial, quan es troben en situació de vulnerabilitat i risc social".

Ara, per tal que Reus obtingui el segell de reconeixement Ciutat Amiga de la Infància, d'acord amb els requisits i procediments establerts per UNICEF, cal desenvolupar a Reus l'enfocament de treball 'ALIA', que consisteix a dur a terme projectes i accions que contribueixin a fomentar la participació de la ciutadania, inclosos els infants, en les polítiques locals d'infància i adolescència, per tal de construir aliances i xarxes de col·laboració amb diferents sectors de la societat a favor de la infància, de conformitat amb els principis i normes de la Convenció dels Drets de l'Infant.

L'Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030

Aquesta tasca es farà en el marc de l'Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030, adoptada l'any 2015 per l'Assemblea General de l'ONU, que estableix 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que la comunitat internacional ha d'assolir i fer arribar a totes les persones, fent-ho d'una manera sostenible i amb equitat. Els ODS promouen els drets de la infància i suposen una oportunitat per protegir tots els nens sota la consigna de no deixar ningú enrere. Per això, garantir el benestar de la infància és una condició essencial per acomplir l'Agenda 2030. En aquest sentit, fer realitat els ODS és una aposta per un model social i polític que posa al centre els més petits, especialment els més vulnerables.

Ciutats amigues de la Infància

Ciutats Amigues de la Infància és una iniciativa internacional, liderada per UNICEF des de l'any 2001, que aspira a millorar el benestar de la infància impulsant polítiques municipals que garanteixin el desenvolupament integral dels infants i adolescents, amb un enfocament de drets.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics