Dilluns, 12 d'Abril de 2021

Es valida la creació del Consell municipal de l'habitatge

19 de Juny de 2020, per Redacció
  • Imatge d'un bloc de pisos al Pallol de Reus

    Reusdigital.cat

El ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, 19 de juny, la creació del Consell municipal de l’Habitatge, "l'òrgan de participació ciutadana on ciutadania, entitats i col·lectius, agents econòmics i socials, i representants de l’Ajuntament de Reus han de debatre i formular propostes sobre la política municipal d’habitatge", segons l'ha descrit el govern. El consell, s'ha subratllat, neix a l'empara del Reglament de Participació Ciutadana, i segueix l'experiència i la cerca de consensos de la Comissió informativa especial d'habitatge social, constituïda en els darrers mandats municipals. Aquest es fixa com a objectius "generar debat i opinió en relació a l’habitatge a la ciutat, tot fomentant el consens en les polítiques municipals d’habitatge; formular propostes en relació en matèria d’habitatge a la ciutat; i servir de fòrum on el govern municipal i faciliti informació sobre la seva acció en matèria d’habitatge, i fer-ne el seguiment", s'ha explicat al debat.

En particular, però, la meta és la de seguir el desenvolupament del Pla local d’habitatge de Reus. I, en aquest sentit, el reglament del consell defineix com a funcions pròpies les "d'assessorar l'Ajuntament, debatre plans i propostes en matèria d'habitatge, proposar accions, rebre informació, recomanar la utilització dels canals de participació ciutadana, promoure la intervenció en l’elaboració de les memòries participatives que es posin en marxa en qualsevol àmbit que afecti l’habitatge, i elaborar una memòria i un balanç al final del mandat de l’activitat realitzada".

Amb tot, l'òrgan es dota d'un consell plenari que, a més dels membres del consistori que ostentin la presidència i la vicepresidència, estarà compost per un representant de cadascun dels grups polítics municipals; un representant de l’Agència de l’habitatge de Catalunya; el Síndic municipal de Greuges; i cinc ciutadans de a títol individual, seleccionats aleatòriament d’entre les persones inscrites al Registre ciutadà de Reus, i que hagin manifestat interès en matèria d'habitatge. Inclourà també un representant de les associacions de veïns federades, i d'entitats, moviments i col·lectius socials com la Creu Roja, Càritas, la Fundació Pere Mata, la Cooperativa Llars Familiars HSJ, SCL, Reus Refugi, el Consell de la Joventut de Reus, el Consell Municipal de la Discapacitat, el Consell Municipal de la Gent Gran, o la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). També hi haurà un representant dels agents econòmics, socials i professionals, experts en la matèria, i t ècnics municipals, entre altres. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges