Divendres, 29 de Març de 2024

Fernàndez: 'Si la CUP entén que les terrasses han d’ocupar més espai, el govern també ha d’entendre que hi ha qui no pot pagar la zona blava'

La formació independentista exposa mesures 'no rupturistes' amb la voluntat d’aportar a la resolució de les conseqüències per la pandèmia

04 de Juny de 2020, per Isabel Martínez
  • Fernàndez i Pàmies, a la conferència

    CUP Reus/ Twitter

En el marc de la conferència Projecte de Ciutat ‘Que no ens robin la vida’ adreçada a fer propostes sòcioeconòmiques davant la crisi, la CUP Reus ha incidit en una sèrie de mesures “no rupturistes” amb la voluntat d’aportar a la resolució de les conseqüències per la pandèmia. “Si la CUP entèn que les terrasses han d’ocupar més espai, el govern també ha d’entendre que hi ha qui no pot pagar la zona blava”, ha clamat el regidor cupaire, Edgar Fernàndez, per visibilitzar el canvi d’actitud de la formació davant d’alguns dels seus temes centrals com la defensa de l’espai públic i la seva voluntat propositiva davant la Covid-19. “Ara cal altura de mires”, ha afirmat Fernàndez, qui ha definit l’actual com un moment “de transició” per evitar que “ningú quedi enrere”, un objectiu que la formació cupaire planteja a través del plantejament de mesures en tres àmbits: el social, l’econòmic i el cultural.

Al respecte del primer grup, Fernàndez ha reiterat l’estudi de municipilitzar serveis com els contractes que finalitzin per “aturar les privatitzacions”. “Que no ens passi com la brossa”, ha citat Fernàndez, qui també ha recordat que la crisi ha demostrat que el servei públic és una garantia. “Durant l’emergència sanitària quan teníem els avis i les àvies morint-se, la Generalitat va haver d’assumir la gestió de les residències” ha afirmat. Així mateix, el regidor ha posat especial èmfasi en la situació de l’habitatge a la ciutat. “En dos anys, hem perdut 1.300 habitatges que tenia la banca privada que han passat a fons d’inversió”, ha dit, un motiu pel qual ha encoratjat a treballar amb els petits propietaris per posar a l’abast de la ciutadania nous pisos que resolguin el migrat parc de només 160 habitatges públics a la ciutat.

En l’àmbit econòmic, la regidora Mònica Pàmies ha proposat la creació d’una Taula d’economia social i solidària “que incideixi en totes les estructures del sistema econòmic”. Tal i com va anunciar fa uns dies la CUP, aquesta taula ha d’estar constituïda en un primer moment pel pol cooperatiu de Reus, les botigues de Comerç Solidari i altres establiments i iniciatives locals amb un model similar. Pàmies també ha proposat la Internacionalització dels serveis essencials de la ciutat i ha citat, entre d’altres, revisar el model d’aigües, constituir una comercialitzadora d’energia verda i, a l'igual que Fernàndez, crear una nova empresa pública per la recollida i neteja viària.

Dins del projecte de ciutat, la CUP ha situat també l’àmbit de la cultura com un dels sectors que més “desamparament” ha patit per la situació d’emergència. Entre els 8 àmbits d’actuació en aquest marc, la militant de la CUP Aleida López ha reivindicat el paper de “bé públic” de la cultura i ha definit el moment actual “com una oportunitat per fer i refer”. Entre d’altres, López ha apostat per treballar els petits formats tant en l’àmbit museístic, teatral i patrimonial, dotar de més professionals la plantilla dels Museus i apostar per fórmules com la creació d’una cooperativa de guies turístics a l’estil de ciutats com Roma.

En tot cas, López ha reivindicat una cultura que no s’entengui simplement com a benefici turístic i que fomenti la identitat, la creació i la participació de les persones.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics