Dilluns, 27 de Maig de 2024

Gairebé 500 infants han començat el curs a la xarxa d'Escoles Bressol Municipals de Reus

Per aquest curs han augmentat el nombre d'infants en els serveis de menjador i horaris escolars de tarda

19 de Setembre de 2023, per Reusdigital.cat
  • L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, en la seva visita a l'Escola Bressol l'Olivera

    Cedida

La Xarxa d'Escoles Bressol Municipals han iniciat un nou curs escolar amb total normalitat i amb 479 places ofertades. L'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, i la regidora d'Educació i Ciutadania, Pilar López, han visitat aquest dimecres l'Escola Bressol l'Olivera per desitjar un bon any a tota la comunitat educativa i als infants escolaritzats a tota la xarxa municipal. La Xarxa d'Escoles Bressol Municipals de Reus la formen sis centres: l'EBM la Ginesta (107 infants, 8 a I0, 39 a I1 i 60 a I2), l'EBM Montsant (41 infants, 8 a I0, 13 a I1 i 20 a I2), l'EBM el Margalló (36 infants, 6 a I0, 12 a I1 i 18 a I2), l'EBM el Marfull (115 infants, 16 a I0, 39 a I1 i 60 a I2), l'EBM l’Olivera (114 infants, 8 a I0, 26 a I1 i 80 a I2) i l'EBM el Lligabosc (74 infants, 8 a I0, 26 a I1 i 40 a I2)

Des del gener de 2022, les EBM tenen una aula multisensorial, ubicada a l'EBM La Ginesta, que dona servei a totes les escoles bressol, una aula que té molt bona valoració per part de les famílies usuàries i a la qual, durant el curs passat, hi van assistir una quinzena d'infants. Aquest curs inicia el servei amb 5 usuaris i es preveu augmentar aquest nombre durant el primer trimestre. Una de les principals novetats d'aquest curs 2023-24 és que l'EBM l'Olivera ha adaptat la seva oferta per donar resposta a la gratuïtat, passant a oferir 4 aules enlloc de les 3 que havia ofert els darrers cursos. El curs 2022-2023 va ser l'EBM La Ginesta la que va passar a oferir 4 aules d'I2. 

L'alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita, ha manifestat que "l'educació és molt important per aquest govern perquè és una eina de cohesió social, des del primer moment, com podem veure a la nostra xarxa d'escoles bressol municipals. Donem suport a la comunitat educativa i a les famílies perquè a través de l'educació treballem per compensar desigualtats i treballar per a la igualtat d'oportunitats, atès que tots aquests infants són la nostra societat del futur". Per la seva banda, la regidora Pilar López ha explicat que "les escoles bressol municipals treballen en xarxa i comparteixen la mateixa línia pedagògica, basada en el respecte a l’infant, vist com un infant capaç. Els espais i propostes esdevenen un entorn ric i pensat per a despertar la seva curiositat i motivar-lo a interactuar i créixer aprenent. L’adult acompanya aquest procés, sense dirigir-lo directament, però sent present en tot moment". Una de les característiques de les Escoles Bressol Municipals és que les famílies estan molt presents a les escoles, amb representació als consells escolars, comunicació constant, reunions, tallers i xerrades, i també en comissions en les quals es col·labora amb diferents necessitats que sorgeixen a les escoles. 

D'altra banda, aquest és el quart curs que s'aplica la tarifació social a les EBM, la qual cosa ha comportat que hagi augmentat l'ocupació en els serveis de menjador i horaris escolars de tarda. Aquest curs 2023-24 està prevista la següent ocupació en aquests serveis, tot i que sol augmentar quan el curs avança i els infants es familiaritzen amb l’escola: 115 infants i 10 aules obertes a l'acollida matinal,  330 infants i 27 aules obertes pel servei de menjador i dormitori i 160 infants i 14 aules obertes al servei de tarda. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges