Dimarts, 19 de Gener de 2021

Invertiran 860.000 euros per a la segona fase del nou col·lector d'aigües de l’avinguda de Salou

Tindrà un cost de 857.353,12 euros

13 de Juny de 2019, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de la primera fase de les obres

    Cedida

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha comunicat formalment a l’Ajuntament de Reus que finançarà íntegrament la continuació de les obres de construcció d’un nou col·lector a l’avinguda del president Macià, un important projecte que es va executar, en la seva primera fase, el 2018 a l’avinguda de Salou i que té com a objectiu la millora del sanejament en alta a la ciutat. L’execució dels nous treballs anirà a càrrec d’Aigües de Reus, i "representa una important millora en un dels principals col·lectors de la ciutat". Tindrà un cost de 857.353,12 euros.

Les obres d’aquesta segona fase, que encara no tenen data d’inici, consistiran en la col·locació de 600 metres de nova canonada de PRFV (polièster reforçat amb fibra de vidre) de 1.200 i 1.500 mm de diàmetre entre la plaça del Canal i la rotonda de Bellisens, amb la qual cosa es preveu millorar el drenatge de la ciutat. La renovació del col·lector de l’avinguda de Salou "s’ha fet del tot imprescindible, tenint en compte que s’ha anat degradant amb el pas dels anys i, a dia d’avui, té les parets i el seu fons molt erosionats", s'ha exposat des d'Aigües de Reus.

El sistema de sanejament en alta d’una ciutat, s'ha assenyalat, el configuren el conjunt d’instal·lacions destinades a conduir i tractar les aigües residuals, concentrades prèviament per la xarxa de clavegueram en un o més punts. Formen part d’un sistema de sanejament en alta l’estació de depuració d’aigües residuals, les estacions de bombament i els col·lectors diversos. Es tracta d’un sistema que requereix d’un important manteniment, que, en bona mesura, recau en l’ACA, com a administració hidràulica responsable de les polítiques de sanejament.

En el cas de l’obra anunciada ara, el finançament s’emmarca en el Pla de reposicions i millores que anualment l’ACA destina al sanejament en alta de Reus. Tot plegat significa que en aquest important projecte, i en tan sols dos exercicis, l’ACA haurà invertit a la ciutat 1.868.000 euros. "Es tracta de la inversió més elevada que l’Agència ha dut a terme a la ciutat en molts anys, tenint en compte que la mitjana anual que li havia correspost a Reus fins al 2017 se situava al voltant dels 78.000 euros", s'ha conclòs.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics