Dissabte, 13 de Juliol de 2024

L'Ajuntament de Reus iniciarà la reordenació del trànsit als carrers del centre a partir del 6 de novembre

Els veïns podran accedir des de 6 punts diferents mitjançant la lectura electrònica de la matrícula

23 d'Octubre de 2023, per Reusdigital.cat
  • D'aquesta manera es divideix la distribució del trànsit del centre de Reus

     

L’Ajuntament de Reus iniciarà en període de prova la reordenació del trànsit als carrers del centre a partir del 6 de novembre. Les proves està previst que s’allarguin fins al 31 de gener. Els usuaris autoritzats pels carrers amb circulació limitada ja poden sol·licitar la corresponent autorització a partir d’aquest dilluns, 23 d’octubre, presencialment, a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, o telemàticament a través d'aquest enllaç. La reordenació del trànsit s’emmarca en el desplegament de les polítiques municipals de mobilitat sostenible i de pacificació del trànsit i, en conseqüència, de la millora dels nivells de qualitat de l’aire, soroll i salut de la ciutadania. En aquest sentit, la reordenació fa compatible les noves directrius de mobilitat sostenible amb les necessitats de residents i activitats comercials de la zona.

La circulació de qualsevol mena de vehicle pel centre estarà limitada a una velocitat màxima de 10 km/h i la prioritat sempre serà del vianant. Els canvis suposen una evolució a partir de l’experiència consolidada als carrers de Llovera i Monterols o la plaça del Mercadal on ja s'aplica la regulació del trànsit per franges horàries des de fa anys. En les franges horàries definides podran accedir al centre els vehicles que disposin de l'autorització municipal. No serà necessari exhibir cap distintiu en el vehicle, ja que l’accés es farà de forma automatitzada mitjançant lectors de matrícules donades d’alta al sistema. Els punts d'accés compten amb lector de matrícula, pilona automàtica i intèrfon connectat amb el centre de control per resoldre possibles incidències.

L’Ajuntament ja ha activat el tràmit per tal que els usuaris puguin sol·licitar l’autorització d’accés. La sol·licitud es pot fer via telemàtica o presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana. S’han establert dues modalitats d’autoritzacions, la sol·licitud temporal, que es pot sol·licitar en aquest enllaç i la sol·licitud de llarga durada, que es pot sol·licitar en aquest enllaç. En aquells casos que l’Ajuntament ja disposa d’ofici de les dades que acrediten que es compleixen els requisits per ser beneficiari del permís, les persones usuàries no caldrà que facin el tràmit ja que les dades s’incorporaran automàticament a la base de dades de vehicles autoritzats.

L’Ajuntament ha establert els criteris per concedir les autoritzacions. Tanmateix, durant el període de prova se n’avaluarà el funcionament per si cal fer-hi modificacions. No cal sol·licitar autorització, la tramita l'Ajuntament d'ofici: Persones empadronades a la zona que són titulars d'un vehicle que paga l'impost de vehicles a Reus, vehicles de serveis públics i taxis, vehicles de serveis d'emergències i vehicles de serveis sanitaris. Cal sol·licitar autorització de llarga durada: Persones empadronades a la zona que són titulars de vehicles que paguen l'impost de vehicles fora de Reus, persones propietàries o llogateres d'un pàrquing a la zona, familiar de persones d'edat avançada residents a la zona (70 anys) i persones amb mobilitat reduïda. Cal sol·licitar autorització temporal: Clients d'hotels o d'allotjament turístics a la zona i en casos puntuals de realització d'activitats o obres a la zona.

La reordenació del trànsit estén a altres carrers del centre la regulació d’accés de vehicles per franges horàries que des de fa anys ja és vigent, entre altres vials, a la plaça del Mercadal. S’estableixen tres tipologies de carrers, els carrers de circulació oberta, els carrers d'alta intensitat de vianants i els carrers de menor intensitat de vianants. Els primers permeten la circulació les 24 hores del dia a tota mena de vehicles. Els segons tenen la circulació oberta les 24 hores del dia a vehicles autoritzats, d'emergència i serveis públics; i oberta a tot tipus de vehicles de 2 de la matinada a les 11 del matí. Els tercers tenen la circulació oberta les 24 hores del dia a vehicles autoritzats, d'emergències, serveis públics, bicicletes i vehicles de mobilitat personal; i oberta a tot tipus de vehicles de 2 de la matinada a les 11 del matí.

Les entrades autoritzades en vehicle al nucli antic es podran fer per 6 punts d’accés, els quals es controlen amb càmeres de lectura de matrícules, pilona automàtica i intèrfon amb el centre de control de la Guàrdia Urbana. Els punts són la plaça de Catalunya amb el raval de Santa Anna, el carrer de la Mar amb carrer de l’Hospital, el raval de Santa Anna amb carrer de Santa Anna, el carrer de Santa Anna amb el carrer Selva del Camp, el carrer Salvador Espriu i el carrer Sant Llorenç amb la plaça de Prim, encara que aquest últim punt no estarà activa en un inici.

El 6 de novembre l’Ajuntament posarà en marxa la reordenació del trànsit en fase de proves. Les proves s’allargaran fins al 31 de gener. Durant aquest temps es reforçarà la presència d’agents de la Guàrdia Urbana als punts d’accés al centre per informar els usuaris. Durant el període de prova l'Ajuntament ha anunciat que no multarà als conductors.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges