Dimecres, 28 d'Agost de 2024

Joves reusencs recullen 340 mòbils en la campanya solidària amb els ximpanzés d'Àfrica

Aquesta quantitat permetrà l'apadrinament de dotze d'aquests animals

17 de Febrer de 2015, per Redacció
  • El grup de joves reusencs que ha participat en la campanya

    Cedida

  • Telèfons vells recuperats a la campanya

    Cedida

Els joves que participen al programa EPI Jove, que es coordina des de la Regidoria de Cultura i Joventut, han recollit més de 340 telèfons mòbils en desús des del passat 23 de desembre, en el marc de la campanya solidària engegada durant les festes de Nadal. Aquesta campanya tenia com a objectiu sensibilitzar la població sobre els conflictes que viuen molts països africans relacionats amb un mineral anomenat coltant, imprescindible per a la fabricació de telèfons mòbils.

El coltant és un mineral que s'utilitza per la fabricació de mòbils, ordinadors, consoles i altres elements i la seva extracció provoca la destrucció dels hàbitats naturals, mineria il·legal i l'explotació de treballadors. Amb la campanya es pretén recuperar el mineral dels mòbils vells perquè es pugui reutilitzar i contribuir a reduir la necessitat de noves extraccions.

'Mobilitza't per la selva'

La recollida organitzada a Reus és una resposta a la crida de la Fundació Institut Jane Goodall, dedicada a la recerca i protecció dels hàbitats dels ximpanzés a l'Àfrica occidental. Aquesta fundació promou accions de recuperació del coltant arreu del món a través de la campanya 'Mobilitza't per la selva'.

La campanya impulsada pels joves de Reus va començar el 23 de desembre i va durar fins al 31 de gener, amb tretze punts de recollida, entre els quals els onze instituts que participen al projecte EPI Jove de participació i informació als centres de secundària de Reus.

Un cop finalitzada la campanya s’han recollit més de 340 mòbils que suposen, segons la Fundació Institut Jane Goodall, l’apadrinament de dotze ximpanzés durant un any. Per cada 30 mòbils recollits s’obté un apadrinament gratuït d'un ximpanzè del centre de recuperació de Tchimpounga, per un any, dins el programa Chimpamig@s.

En aquest indret, l’Institut Jane Goodall té cura de més de 150 ximpanzès rescatats, la gran majoria dels quals arriben en pèssimes condicions després de ser decomissats a caçadors, traficants o particulars. Amb l'apadrinament es rebrà un certificat relatiu al ximpanzé apadrinat i periòdicament uns informes amb les novetats del centre.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat Reus Diari Digital recollida mòbils per a ximpanzès

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics