Diumenge, 11 d'Agost de 2024

La CUP de Reus demana que el Soulfood inclogui un conveni amb mercats i refugis d'animals

Els cupaires reclamen que es vinculi la seva proposta a la de la Diputació de Tarragona, que contempla un pressupost de més de 800.000 euros

09 d'Octubre de 2023, per Reusdigital.cat
  • Els cupaires Mònica Pàmies i Arnau Martí

    Jordi Garcia Arnau

La CUP de Reus demanarà al Consell d'Administració de REDESSA que el projecte Soulfood, encapçalat per la Diputació de Tarragona, inclogui un conveni amb els refugis d'animals de granja que les ecologistes van engegar a principis d'aquest any. Els cupaires consideren que la cessió, de fruita i verdura descartada per la venda, entre paradistes i refugis és una de les fórmules que el projecte pot contemplar per fer arribar excedents a iniciatives socials, que és el seu objectiu.

Tal com expliquen els independentistes, la proposta de la CUP s'està duent a terme amb èxit al Mercat del Carrilet, amb una resposta positiva tant dels paradistes com dels refugis d'animals de la zona, que es comprometen a recollir els aliments no venuts. La portaveu de la CUP de Reus, Mònica Pàmies, destaca que "l'ampliació d'aquest conveni als altres mercats de la ciutat, com el Mercat Central i el Mercat del Camp, és possible amb el pressupost substancial del projecte SOULFOOD, que supera els 800.000 euros. Fins ara les entitats animalistes sense ànim de lucre ho han pagat tot de les seves butxaques". Recordem que els abandonaments d'animals no distingeixen entre espècies i per cobrir aquesta necessitat les voluntàries es fan càrrec,  a través de refugis específics, de tota mena d’animals: ovelles, cabres, cavalls, porcs, oques, etc. Segons Pàmies, "el projecte de la Diputació pot simplificar i expandir aquest acord en benefici de tots els actors involucrats".

A més, la CUP ressalta que aquesta iniciativa té objectius convergents amb els del projecte SOULFOOD, com la promoció d'un sector agroalimentari més sostenible. També destaca la importància de conscienciar sobre el problema del malbaratament d'aliments, ja que, segons Pàmies, "els mercats haurien de servir com a model per a posar-hi fi, especialment en una societat on es malgasten entre 95 i 155 kg de menjar per persona cada any."

Els cupaires esperen que la seva crida a la inclusió en el conveni dels mercats i dels refugis d'animals anomenats "de granja" al projecte SOULFOOD sigui ben rebuda per l’Ajuntament contribuint a aconseguir una comunitat més sostenible i justa.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges