Dissabte, 28 de Novembre de 2020

La CUP es queda sola en la defensa d'una taula estratègica per gestionar l'aigua de Riudecanyes i Siurana

Tots els grups voten en contra d'una moció que apel·lava directament l'ACA

11 de Juny de 2018, per Marc Busquets
  • La gestió de l'aigua ha estat objecte de debat al ple

    Cedida

El grup municipal de la CUP s'ha quedat sol al ple d'aquest dilluns a l'hora de defensar una moció que pretenia la constitució d'una taula estratègica amb la participació de l'ACA per gestionar els recursos hídrics de la ciutat "de manera sostenible".  "Volem demanar a l'ACA que es marqui el cabal mínim per saber quina aigua tenim i necessitem", ha apuntat el regidor Edgar Fernández. La CUP ha proposat també que la comunitat de regants de Riudecanyes revisi "l'ús que es fa de l'aigua" i que, finalment, es constitueixi una taula estratègica amb tots els actors implicats "per evitar problemes al futur i que això impliqui un augment de la factura". La moció ha rebut 20 vots en contra

Un bloqueig que 've de lluny'

Fernández ha explicat, quan ha introduït la moció, que "no entenc els nervis que té segons qui quan es tracta de parlar sobre l'aigua",  tot subratllant que "aquesta situació de bloqueig ve de lluny". L'independentista ha apuntat que "històricament" la ciutat ha tingut problemes d'abastament i ha establert un relat cronològic de tots els capítols que van conduir, entre d'altres, a la construcció del pantà de Riudecanyes, fins a l'actualitat. 

El portaveu popular, Sebastià Domènech, ha argumentat la seva negativa a la moció tot fent constar que "aquest no és el lloc on s'ha tractar aquest assumpte, sinó que és el Parlament". Després, i en una línia similar, el socialista Andreu Martín ha qüestionat la claredat de la moció. "No m'acaba de quedar clar com defineixen el problema que diuen que tenim", ha matisat. "No sabem si som ineficients o no. Potser el problema no és nostre, sinó que potser calen mesures que no depenen de l'Ajuntament", ha seguit. Sobre la taula estratègica, Martín ha revelat que aquesta és una mesura que "l'ACA ja contempla". 

La postura de Rubio

Instants més tard ha estat el torn del portaveu taronja, Juan Carlos Sánchez. "Reus ha crescut i des dels 80 no hem tingut problemes amb l'aigua, en part perquè la gent està sensibilitzada", ha manifestat. "Demanen una taula de negociació que segueixi els principis de sostenibilitat, però el cas és que el Baix Camp i el Tarragonès tenen els deures fets", ha raonat per anunciar el rebuig a la proposta cupaire. En nom del govern, el regidor Daniel Rubio ha carregat contra Fernández tot apuntant que "qui pateix sequera, però d'arguments, és vostè". Aquest, com el cupaire, ha contextualitzat la seva intervenció per celebrar "la gestió eficient" de l'aigua a Reus. 

Rubio ha acusat Fernández de "manipular dades", entre d'altres, sobre la capacitat actual del pantà de Riudecanyes (del 32%, segons el regidor de Medi Ambient). Aquest ha explicat que "des de l'1 de novembre no agafem aigua del pantà, i durant l'estiu tampoc ho farem perquè així ens ho van demanar els pagesos". "Quin negoci faríem amb vostès al capdavant de la gestió de l'aigua", ha reblat per rebatre els cupaires. El fet que no hi hagi desembassament d’aigua de Riudecanyes i Siurana cap a la ciutat "provocaria un increment en la factura de l’aigua del 25%", ha conclòs Rubio. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics