Divendres, 14 de Maig de 2021

La CUP planteja al govern el rescat del CN Reus Ploms com a 'alternativa' al nou centre aquàtic

24 de Setembre de 2020, per Redacció
  • Imatge d'arxiu de les instal·lacions dels Ploms

    Reusdigital.cat

La CUP Reus posa sobre la taula la possibilitat d’un rescat i una intervenció municipal al CN Reus Ploms, "que actualment es troba en una situació econòmica complicada", com a model alternatiu a la piscina coberta a tocar del pavelló olímpic. Segons el regidor Edgar Fernández, “aquest pas podria salvar una de les entitats històriques de la ciutat, alhora que permetria que el consistori desenvolupés diferents projectes i estratègies lligades a l’esport, el lleure, la salut i la cohesió social”.

Segons Fernández, és una "proposta oberta" que s’ha valorat "positivament" tant des del govern municipal com des del PSC. De la mateixa manera, des de la CUP s'ha expressat aquest dijous que “hi ha diferents fórmules possibles i que s’ha d’obrir un procés de debat amb l’entitat, amb els grups municipals i amb el consell d’administració de Reus Esport i Lleure”. Fernández ha subratllat que “primer cal trobar la fórmula que millor s’adapti a les necessitats de l’Ajuntament i, sobretot, del club. Després podrem valorar tots aquells projectes que podrien fer-se en les instal·lacions, així com les inversions necessàries i les fonts de finançament”.

Els independentistes han indicat que la proposta s’ha plantejat com una "alternativa" al nou centre aquàtic i de 'fitness' que l’Ajuntament té previst construir a tocar del pavelló olímpic, i del qual al ple de dilluns se sotmetrà a debat l'estudi de viabilitat. Segons la regidora Mònica Pàmies, "estem en contra de pagar amb diners públics un centre perquè es faci negoci privat, amb una concessió per 40 anys i permetent el traspàs de la gestió d’aquesta a una tercera empresa, de manera que es perdria totalment el control municipal”.

Pel que fa precisament a l'estudi de viabilitat del nou equipament, Pàmies ha lamentat que el document "no té en compte la situació actual marcada per la Covid-19”. Per a la regidora, aquest es basa "en estudis d’Europa i l’estat espanyol de fa anys i per tant, no s’adeqüen a la realitat del municipi”. A banda, la cupaire hi troba a faltar un estudi mediambiental, "ja que, tot i no ser obligatori, seria molt convenient per la situació d’emergència climàtica actual".

Per tot plegat, la CUP ha instat el govern a retirar el projecte del centre aquàtic "i destinar els esforços i els diners a trobar una sortida per al CN Reus Ploms que reverteixi en l’interès general de la ciutat, garantint pràctica esportiva, de salut i cohesió social als veïns i veïnes del municipi i la comarca".

En Comú Podem aposta per una piscina coberta al costat dels Capellans

A banda, En Comú Podem Reus, per part seva, ha mostrat el seu rebuig al projecte del govern per fer el centre aquàtic di de 'fitness', com el PSC. En aquest sentit, i a través d'un comunitat, la formació lila ha indicat que la seva proposta és que la piscina coberta "sigui pública tant en la titularitat com en la gestió, al costat de l’actual piscina publica (en al·lusió al complex del parc dels Capellans), formant així una ciutat esportiva, condicionant els espais annexos per aparcament com podria ser al costat del parc de la Festa i també connectant la ciutat al barri Sol i Vista. Això sí, supeditant aquesta decisió a la viabilitat tècnica del projecte".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (7)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Anton Marti  08 d'Octubre de 2020

Mala gestió del Ploms

Molt be la CUP pero la mala gestió economica del Ploms durant molts i molts anys, encara es veuen els responsables caminant com si res a les seves instal.lacions, fa que el club estigui com esta: abandonat. On es el projecte que hi havia per posar el club en condicions?????? Es van penjar els planols i ens van vendre maravelles
Res de res, millor gestió interna i menys rescats municipals que es podrien dedicar a netejar els carrers perque REUS, fa pena.

Pepito de l'arena  25 de Setembre de 2020

No coneixeu al Pelli

Això no dona vots, babaus. El Pelli necessita els vots dels barris per mantenir la cadira.
Tot abans que tornar a endre bernissos.
I en Marius, que faria? (Be, potser li podria portar els comptes)

Toca collons de Reus  25 de Setembre de 2020

Pues si, es de las pocas veces que observo sensatez...!!!

Los dos comentarios anteriores los encuentro positivos. Al igual que las propuestas de la CUP, y en Comú Podem. Un gasto que solo sirve para hacer la competencia, y que ya las tenemos, aprovechemos las instalaciones de Reus ya realizadas, modernizarlas, y que sirvan para el pueblo, eso sería lo sensato, y más en estos tiempos de penuria.

Ramon Salvat Guarque  25 de Setembre de 2020

Proposta encertada

Per una vegada, i no és habitual, "la claven". La Cup fa una proposta plena de racionalitat i sentit comú, tot el contrari del projecte presentat per l'Ajuntament, que és un autentic sensesentit. No pot esser que amb diners i recursos publics, és faci un "xiringito" de gestió previda, mes comercial que esportiu, que, a part d'altres coses, portarà a la ruina a entitats esportives historiques de la ciutat, si creuen que aixó és protegir el teixit social reusencs que s'ho facin mirar.

Pep  25 de Setembre de 2020

Más medallas. No

Lo que queremos es ver a este club histórico en buena situación económica y ya hace tiempo que están pasando por una agonía económica que todos los residentes sabemos y que por lo visto el ayuntamiento no se ha enterado, a que esperan para salvarlo económicamente no lo entendemos que nos gastemos una burrada de dinero que es de todos con chorradas de pabellones, piscinas y centros acuáticos, señores políticos ponganse a trabajar para salvar al ploms que es centenario y se lo merece

enric  24 de Setembre de 2020

muy interesante

es muy interesante la colaboración que podría hacer el ayuntamiento al Reus Polms y es que de no ser así estas entidades están destinadas a desaparecer la competencia brutal que esta haciendo el ayuntamiento con el dinero de todos es el toque de gracia para que estos dos clubs puedan desaparecer, ya en su día cuando se programo la construcción por parte del ayuntamiento del las piscinas municipales que solo sirven durante el verano y con unos precios caros se comento que mas valdría invertir estos dineros
en poder ampliar y remodelar las instalaciones del Reus Ploms y del Reus Dep. pasaron de los comentarios y ejecutaron las instalaciones, mas tarde empezaron el desmesurado gasto de los pabellones por toda la ciudad haciendo también una competencia brutal a estos dos grandes club que ven como se les marchan cada día mas socios haciendo que las entidades mencionadas estén en situación económica muy precaria, el ayuntamiento no hace nada bueno ,si que hace mas y mas instalaciones deportivas en vez de proponer y controlar unas fuertes inversiones para la ampliación y gestión del Reus Polms y del Reus Dep. lo del centro acuático es inviable ayuden a los clubs citados

bavi  24 de Setembre de 2020

Clar, perque no?

Clar, perque no aprofitar unes instal·lacions que ja funcionen, i allí ha 2 piscines de 25 cobertes, i la de 50. I si un club històric com el Ploms esta en situació complicada... A veure també s'ha fet amb el Reus Deportiu que ara l'estadi és municipal.

Reportatges