Dissabte, 20 d'Abril de 2024

La Fundació Port Aventura se suma al programa de gestió alimentària del consistori reusenc

L'excedent alimentari del parc i dels hotels serà aprofitat per lliurar-lo a persones amb menys recursos

17 de Gener de 2018, per Marc Busquets
  • Marsal i Vilella, aquest dimecres a Reus

    Marc Busquets

L'any 2012, l'Ajuntament de Reus va impulsar el programa de gestió alimentària amb la finalitat de poder aprofitar l'excedent de determinades empreses i poder aprofitar-lo per lliurar-lo a la ciutadania amb menys recursos. Ara, la Fundació Port Aventura ha decidit sumar-se a aquesta iniciativa i cedirà els aliments sobrants a les instal·lacions del parc i els seus hotels per tal que puguin arribar a qui els necessita. De fet, va ser al passat novembre quan ambdues parts van iniciar la seva col·laboració, però ha estat aquest dimecres quan s'ha escenificat la signatura del conveni que les vincula. La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, ha assenyalat que l'atenció als usuaris es va reduir el passat 2017 en relació a l'any anterior, si bé ha precisat que "això no ens fa relaxar". Des de la Fundació, Ramon Marsal ha animat altres sectors, com el de l'hostaleria, a unir-se a gestió alimentària.

Per ara, aliments frescos

Actualment, l'excedent que es lliura al programa és d'aliments frescos, segons s'ha precisat. Posteriorment, però, també hi afegiran aliments cuinats. En aquest sentit, fonts de la Fundació han detallat que actualment s'estan duent a terme una sèrie de millores tècniques a la cuina que permetran aprofitar més i millors els aliments cuinats. "És un primer pas. En funció de la demanda que tinguem i dels recursos disponibles, la resposta de la Fundació Port Aventura variarà", ha indicat Vilella. És més, la regidora ha manifestat que la incorporació de l'entitat al programa suposa un canvi per a la seva estructura. "Ens fa més grans. Gestionarem més aliments i, per tant, pot ser que faci variar la nostra estructura", ha dit. En conseqüència, i si bé l'aportació de la Fundació "no és econòmica", podria ser-ho més endavant si la situació ho requereix.

Vilella ha descrit les dues línies d'actuació que preveu el conveni signat aquest dimecres amb la Fundació Port Aventura. La primera passa per la donació de l'excedent alimentari i, la segona, per un projecte formatiu intern que té la voluntat de donar a conèixer als treballadors del parc "la importància que té no malbaratar els aliments", ha subratllat la regidora reusenca. A banda, aquesta ha convidat altres institucions de poblacions properes a la capital del Baix Camp a sumar-se al projecte, tot celebrant que des de la creació del programa "tenim estudis que ens mostren amb xifres que, posem per cas, els supermercats que ens han donat aliments han reduït el malbaratament d'aliments orgànics". "Hem pogut analitzar que en aquests anys, les empreses que col·laboren amb nosaltres controlen millor el seu estoc i generen menys excedents, i això és bo perquè implica que es malbaraten menys aliments", ha conclòs.

La regidoria de Benestar Social del consistori va iniciar el programa de gestió alimentària l'agost de 2012. Hi col·laboren de manera directa el Banc dels Aliments (que rep l'excedent d'empreses), el Taller Baix Camp (que du a terme la tasca logística del projecte) i Càritas, que gestiona el menjador social on els aliments arriben finalment als usuaris del programa.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics