Reus té obertes el 50% de les escoles públiques d’infantil i primària per organitzar les activitats d’estiu 2016, impulades per les regidories d’Ensenyament i Política Lingüística, d’Esports, de Participació, Ciutadania i Transparència, i de Cultura, juntament amb les AMPES i les entitats de lleure. Els infants entre 3 i 12 anys poden gaudir, entre el 27 de juny i el 9 de setembre, de 9 del matí a 1 del migdia, de cinc casals de lleure d’estiu, adherits a la convocatòria de subvenció de la regidoria d’Ensenyament i de Política Lingüística, amb possibles serveis complementaris d’acollida i de menjador.
Les dues primeres setmanes de juliol concentren el gruix d’oferta, que enguany ha arribat a 425 infants, 87 amb servei de menjador i 48 al d’acollida. A més s’ha notat un lleuger augment en les inscripcions, que han passat de les 1.560 de l’any passat a les 1.659 d’enguany. A més, algunes de les entitats han integrat monitors de suport per a la integració que han atès a 27 nens amb diferents graus de necessitats educatives especials.
Paral·lelament, l’Ajuntament també ha col·laborat amb dos casals específics entre les dues escoles bressol El Marfull i El Lligabosc, per a nens entre 0 i 3 anys i germans fins als 6 anys. A més, hi ha el Casal d’Estiu Adaptat per a infants entre 3 i 18 anys escolaritzats en centres d’educació especial o aules de suport a l’educació especial de Reus, organitzat per l’AMPA CEEP Alba.
La proximitat és clau
Tots els casals que s’han sumat al programa de subvencions de l’Ajuntament tenen un preu de 38 euros setmanals. “El nen no decideix en funció del preu sinó en funció de la proximitat, no només perquè és més còmode sinó també perquè se sent a gust amb aquella activitat i no hi ha un factor econòmic que el condiciona a escollir una oferta o una altra”, ha explicat Alex Martínez, director del Casal de Lleure’16, que aquest any compleix els seus 15 anys com a casal d’estiu.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics