Dimecres, 17 d'Abril de 2024

La poca afluència de turisme a Reus provoca un descens en la venda de les rebaixes d'estiu

Els botiguers coincideixen en què han vingut menys visitants i amb un menor poder adquisitiu

28 d'Agost de 2015, per Elisabet Soler
  • Un establiment anuncia la liquidació de les rebaixes d'estiu

    Josep Gallofré

"Les rebaixes han anat bé, més o menys igual que l'any passat, tot i que en general una mica més fluixes", afirma Yahima Jerez, dependenta de l'establiment de roba Melé. L'article més demandat en aquesta botiga i complements han estat els vestits, tot i que afirmen que els que han fet una major despesa han estat els reusencs, ja que els turistes han comprat "molt poc".

L'encarregada d'Intimate (ITM), Jenny Reig, coincideix amb aquesta idea: "Hi ha hagut molt menys turisme. Sí que han vingut sobretot francesos i gent del nord de la península, pero no ha estat com l'any passat ni molt menys". En el cas d'ITM les vendes s'han mantingut com l'any passat i, tot i que també tenen roba de temporada, el que han venut més son vestits de festa, àmbit en el què s'especialitza aquest comerç. "Hem venut molts vestits per bodes, comunions i graduacions, i la gent ha comprat articles rebaixats i alguns també de nova temporada".

Els comerços especialitzats en complements també han notat una devallada de la demanda de productes. "La poca afluència de turisme s'ha notat tant en la venda normal com en la de rebaixa -afirma l'encarregada d'Omikron complements, Dolors Llorens-. Han vingut menys visitants i amb un menor poder adquisitiu, cosa que s'ha notat moltíssim". Yolanda Jiménez, propietària d'Actual, afirma que "no hi ha hagut un balanç dolent de rebaixes", però el consum ha patit un descens "no per la gent local, sinó per falta de turisme, que potser és el que consumeix més a l'estiu". El producte estrella d'ambues botigues de complements han estat els bolsos. Per altra banda, Actual ha notat una baixada en la venda de maletes.

El calçat, satisfet amb la temporada de rebaixes

El sector del calçat és el que es mostra més satisfet amb la temporada. "Les rebaixes m'han anat molt bé, també perquè faig una bona oferta", afirma la propietària de Peuades, Montserrat Vicenç."Vaig començar amb descomptes del 20 i el 30% i després vaig fer dos per u, que crida molt a la gent", comenta. Vicenç afirma que el que ha venut més són bambes, tot i que qui ha comprat és la gent del territori, ja que de turisme "n'hi ha poc".

La sabateria Mallorquí també ha fet una bona temporada: "Ha anat molt bé, igual que l'any passat, no ens podem queixar", afirma la dependenta Lídia Garcia. L'establiment ha ofert descomptes des del 15 fins al 50% en segones rebaixes i el producte que més ha venut són sandàlies,  sobretot xancla d'home. "Els turistes han comprat molt menys que l'any passat, el que ha gastat ha sigut el ciutadà d'aquí", exposa Garcia.

El nou establiment de productes per a la llar Atmosphera Home, que ha viscut la seva primera temporada de rebaixes d'estiu, també es mostra satisfet. "Reus és molt potent i la temporada ens ha anat molt bé", afirma el copropietari, Francisco Pardo. Tot i això afirma que els seus clients majoritàriament també han estat persones de Reus i de la comarca.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (3)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

joan  29 d'Agost de 2015

Resposta

Jo parlo de les botigues de Reus, que es del que va l'article. El turisme estatal, ja de molt abans que vingues el primer rus, eren una font d'ingressos molt important, ara ja no, les causes? que cadascu pensi el que vulgui, pero alla estan

reus  29 d'Agost de 2015

Ni proces independentista ni

Ni proces independentista ni osties... ja fa anys que viviem del turisme rus i ara en venen menys. Ves a salou o a cambrils i el turisme espanyol no ha deixat de venir pas.

Joan  28 d'Agost de 2015

Que passa amb el turisme a les nostres terres

El que passa es que s'ha perdut turisme estatal, que tradicionalment comprava a Reus i s'equipava aquí per l'hivern i era un turisme de qualitat. Venien gent d'Aragó, Rioja, Navarra, fins i tot molt de Madrid. Ara venen menys, per la crisi i per que el procés independentista ens ha fet antipàtics a molts llocs. A la Costa Brava no passa el mateix, per que ells tenen el turisme bàsicament de Barcelona, el procés independentista no els hi afecta, aquí si, aquí ja estem pagant un preu, però ningú hi diu.